VIDEO & FOTO Porsche Taycan, primul Porsche electric, record mondial pentru cel mai lung drift

VIDEO & FOTO Porsche Taycan, primul Porsche electric, record mondial pentru cel mai lung drift
scris 25 nov 2020

Pe măsură ce sunt lansate pe piață, automobilele electrice încep să atace diferite recorduri mondiale cu care ar putea rămâne în memoria oamenilor, peste ani. Porsche Taycan, probabil cel mai sofisticat automobil electric de serie, a făcut ce știu mașinile Porsche să facă mai bine: drifturi. Iar rezultatul este un record ce va fi cu greu doborât în anii următori.

Porsche a reușit să atragă atenția asupra noului său model Taycan, unul complet electric, odată cu stabilirea recordului Guinness pentru cel mai lung drift cu un automobil electric. Totyul s-a petrecut pe circuitul din Hockenheimring, unde se află Porsche Experience Center (PEC). Instructorul Porsche Dennis Retera a făcut 210 ture pe cercul de drift, lung de 200 de metri, într-un timp de 55 de minute. Distanța totală, parcursă, a fost de 42,171 de kilometri, care devine cel mai lung parcurs de drift realizat de o mașină electrică. Viteza medie a fost, așadar, de 46 km/h. Modelul Taycan condus de Retera a fost cea cu tracțiune spate, disponibilă în acest moemnt pe piața din China.

VIDEO & FOTO Porsche Taycan, primul Porsche electric, record mondial pentru cel mai lung drift

Informații noi despre fuziunea PSA și FCA, care va crea al patrulea producător mondial de automobile: Fiat Chrysler, compania care va supraviețui. Negocierile datează din vremea în care se anunța fuziunea cu Renault CITEȘTE ȘI Informații noi despre fuziunea PSA și FCA, care va crea al patrulea producător mondial de automobile: Fiat Chrysler, compania care va supraviețui. Negocierile datează din vremea în care se anunța fuziunea cu Renault

„Când sistemele de stabilitate sunt dezactivate, alunecarea cu un Porsche electric este extrem de ușoară, mai ales cu această variantă de model, care este propulsată exclusiv de roțile din spate”, spune Dennis Retera, „Ai permanent disponibilă putere suficientă, iar centrul de greutate scăzut și ampatamentul lung îți asigură stabilitatea. Designul precis al șasiului și al direcției permite un control perfect în orice moment, chiar și la deplasarea laterală”. Olandezul este Instructor Șef la Porsche Experience Center Hockenheimring, dar anterior a concurat în karting, curse de monoposturi și de anduranță. „A fost, totuși, foarte obositor pentru mine să-mi mențin concentrația timp de 210 ture, mai ales că asfaltul irigat al circuitului de drift nu oferă aceeași aderență peste tot. M-am concentrat pe controlul driftului cu direcția - este mai eficient decât utilizarea pedalei de accelerație și reduce riscul de rotire.”

VIDEO & FOTO Porsche Taycan, primul Porsche electric, record mondial pentru cel mai lung drift

Evenimentul a fost monitorizat de un reprezentant al Guinness World Records™ care a declarat că tentativele de recorduri de drift cu propulsie electrică nu sunt, deocamdată, populare.

Porsche Taycan a mai stabilit o serie de recorduri, anterior: cursa de anduranță de 24 de ore, de peste 3.425 km pe pista de mare viteză din Nardò, cel mai bun timp din clasa sa de 7:42 minute pe Nürburgring-Nordschleife sau cele 26 de sprinturi de la zero la 200 km/h pe aerodromul din Lahr.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
taycan
drifturi porsche
taycan drift
record mondial drifturi