Elon Musk pune stop ritmului "infernal" de livrare mașinilor Tesla în Norvegia, din cauza problemelor de transport și conflictelor cu autoritățile

Elon Musk pune stop ritmului "infernal" de livrare mașinilor Tesla în Norvegia, din cauza problemelor de transport și conflictelor cu autoritățile
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 mar 2018

Elon Musk a anunțat că va încetini ritmul de livrare din Norvegia, a treia piață a mărcii la nivel global, ca urmare a problemelor logistice și conflictelor cu autoritățile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tesla va reduce ritmul de livrare a mașinilor sale pe piața din Norvegia, din cauza unor incidente logistice cu camioanele care transportă mașinile către clienți. Autoritățile norvegiene au tras pe dreapta mai multe autoplatforme de trasnport ale mașinilor Tesla, din motive tehnice, ultimul incident, în care un astfel de camion a fost urmărit de poliție s-a finalizat cu accidentarea a două exemplare Tesla S. Elon Musk a declarat că „e clar că depășim capacitățile logistice locale datorită producției automate și a livrărilor”. Acesta este de părere că „fericirea clienților și siguranța contează mai mult decât câteva mașini livrate în acest trimestru”.

Tesla a făcut eforturi pentru a da curs solicitărilor clienților Norvegieni, intensificând ritmul producției și căutând cele mai bune soluții de transport, pe mare și în interiorul țării. Anul trecut, Tesla a vândut aproape 8.000 de vehicule în Norvegia, majoritatea fiind Model X, însă pe finalul anului Model S a depășit SUV-ul, inclusiv cu ajuoturl livrărilor făcute într-un ritm infernal.

Secretul din spatele acestor livrări accelerate este fapul că nu mai puțin de 3 concurenți, Audi, Mercedes și Jaguar, au anunțat lansarea modelelor electrice proprii, cu rezervări care au depășit așteptările pe piața din Norvegia. Pentru a evida o prăbușire a cererii în 2018, Tesla a încercat să ia fața viitorilor competitori.

GALERIE FOTO Mașini spectaculoase, o premieră mondială și câteva concepte, vedetele SIAB 2018 CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Mașini spectaculoase, o premieră mondială și câteva concepte, vedetele SIAB 2018

Potrivit datelor oficiale privind înmatriculările Tesla, în 2017 au fost înmatriculate 3.715 Model S în Norvegia, din care circa 1.500 numai în noiembrie și decembrie.

Autoritățile norvegiene au acuzat în repetate rânduri că transportul mașinilor Tesla se face în condiți nesigure, care depășesc limitele legale.

Achiziția de mașini electrice în Norvegia are cea mai ridicată rată din lume, apropiindu-se de jumătate din piață, ca urmare a facilităților introduse de guvern, respectiv reduceri de taxe și impozite, la achiziție și pe perioada utilizării. În plus, a fost construită o rețea foarte densă de stații de încărcare.

Tesla este pe cale să se confrunte cu o concurență ieșită din comun în următorii doi ani, majoritatea constructorilor europeni, în special cei premium, având deja pregătite de lansare o gamă foarte largă de automobile electrice performante și, mai ales, profitabile.

Elon Musk pune stop ritmului

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
livrări
piata auto
norvegia
model s