VIDEO Mesaj de la Ministrul Transporturilor: Șantierul podului de la Brăila merge cu toată viteza înainte

VIDEO Mesaj de la Ministrul Transporturilor: Șantierul podului de la Brăila merge cu toată viteza înainte
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2021

Termenul de livrare a podului de la Brăila a fost stabilit pentru sfârșitul anului viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă prezintă imagini de pe șantierul podului de la Brăila, afirmând că proiectul merge cu toată viteza înainte. ”Podul de la Brăila - imagini spectaculoase cu operațiunea pe uscat și pe apă, de montare a platformei pe care se vor lansa cablurile de susținere. Proiectul merge cu toată viteza înainte. Lucrările avansează bine atât la pod, cât și la drumurile de legătură - complet deblocate de luna trecută”, scrie ministrul, preluat de News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

La sfârșitul lunii mai, Cătălin Drulă anunța: "Avem promisiunea constructorului că podul nu va rămâne «muzeu». La sfârșitul anului viitor, podul se va deschide împreună cu 10 km din drumurile de legătură, respectiv relația Brăila-DN 22 (Smârdan-Măcin), astfel încât podul să poată fi deschis traficului din prima zi. Acum așteptăm ca firma de construcții să se apuce în forță de lucrările la drumurile de legătură. Între timp, săptămâna trecută, a început ridicarea platformei de lucru a Podului suspendat de la Brăila. Operațiunea va dura două luni și jumătate, urmând să fie ridicate cele două cabluri principale de oțel peste pod, care vor susține tablierul".

Potrivit ministrului, cablurile cântăresc împreună circa 6.700 de tone, iar fiecare dintre ele are o lungime de 2 kilometri.Podul de la Brăila va avea o deschidere centrală de 1.120 de metri și o lungime totală de 2 kilometri.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul transporturilor
braila