PREMIERĂ: Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România are un președinte jurnalist

PREMIERĂ: Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România are un președinte jurnalist

Dan Vardie, jurnalist SURSA FOTO: Autopro

Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 mai 2021

APIA, asociația de profil a industriei auto din România, a anunțat că, în urma ședinței Consiliului Director, noua conducere a organizației este formată din Dan Vardie, președinte, și Mihai Ivănescu, vicepreședinte. Este o premieră pentru asociație numirea în cea mai înaltă funcție a unui jurnalist.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) l-a ales pe Dan Vardie, jurnalist auto, în funcția de președinte, într-un moment în care industria auto din România are mai multă nevoie ca niciodată de o reașezare în raport cu autoritățile și cu legislația. Funcția de vicepreședinte va fi ocupată de Mihai Ivănescu director al importatorului Jaguar Land Rover, parte a grupului Țiriac Auto.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Potrivit comunicatului care anunță aceste numiri, „Consiliul Director, forumul de conducere și coordonare al APIA, își propune ca vocea organizației să devină și mai puternică atât în spațiul public, cât și la nivelul întregului lanț valoric (de la producție la post-vânzare) al industriei auto din România”.

FOTO Dacia Bigster de serie va avea un design foarte apropiat de concept-car CITEȘTE ȘI FOTO Dacia Bigster de serie va avea un design foarte apropiat de concept-car

Din Consiliul Director al APIA mai fac parte Brent Mihai Valmar (Porsche Romania), care a deținut și el funcția de președinte, Teodor Brusalis (Hyundai Auto Romania – Țiriac Auto), Dan Chitaru (Kia Romauto), Claudia Iordache (MHS Truck & Bus), Felician Dragu (Lukoil Lubricants East Europe), Bogdan Barbu (Crominvent) și George Grigorescu (membru fondator), care a deținut, de asemenea, funcția de președinte. Secretar general al APIA este Marisu Tudor.

APIA a trecut în ultimii ani prin numeroase transformări, cea mai importantă fiind plecare celor doi constructori de autoturisme, Dacia și Ford, care au ales să rămână în cealaltă asociație, ACAROM. Cele două asociații au colaborat foarte bine, în perioada înc are trăia fostul director general al Dacia, Constantin Stroe. După moartea acestuia, cele două s-au separat, mai întăî prin retragerea Dacia Renault, apoi prin retragerea Ford. În acest moment, APIA are o putere foarte mare de reprezentare în rândul importatorilor de automobile.

Dan Vardie este cunoscut publicului din România prin intermediul publicațiilor auto pe care le-a condus. El este, de asemenea, fondator al unei competiții de tip „mașina anului, cu caracter european, Autobest.

viewscnt
Afla mai multe despre
dan vardie
apia
presedinte apia