VIDEO Ministrul Transporturilor - Anunț de pe Autostrada A0 Sud: Când vor fi deschise noi loturi

VIDEO Ministrul Transporturilor - Anunț de pe Autostrada A0 Sud: Când vor fi deschise noi loturi
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2023

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, după ce a inspectat lucrările pe Autostrada A0 Sud, că lotul 2 este aproape finalizat, fiind un progres de 95%, și a primit toate asigurările din partea constructorului că lotul 3, partea care se duce până la DN4, la drumul spre Călărași, să fie încheiat tot în acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Transporturilor a declarat că împreună cu șeful CNAIR și președintele CJ Ilfov, a vrut să vadă cum stau pe loturile 2 și 3 ale obiectivului de investiții Autostrada A0 Sud.

TABEL Mai multe mărci auto au avut scăderi în octombrie, deși piața a crescut. Vânzările de mașini pe benzină au pierdut cotă de piață CITEȘTE ȘI TABEL Mai multe mărci auto au avut scăderi în octombrie, deși piața a crescut. Vânzările de mașini pe benzină au pierdut cotă de piață

”Lotul doi este aproape finalizat, suntem la 95% progres, poate chiar mai bine. În schimb, mi-aș dori și am toate asigurările din partea constructorului, ca pe lotul 3, partea care se duce până la DN4, la drumul spre Călărași, să se termine tot în acest an pentru a face o legătură de aici la DN4 și să folosească inclusiv 7 kilometri în plus din lotul 3. Există șanse ca și acei 7 kilometri din Lotul 3 să poată fi dați în circulație anul acesta”, a spus ministrul.

El a precizat că și-au propus ca undeva la jumătatea anului viitor, adică la sfârșit de iunie, lotul doi și trei să fie finalizate, scrie News.ro.

”Am avut discuții și cu cei de pe lotul 3, compania grecească, eu sper ca în perioada următoate mobilizarea și în ceea ce îi privește să fie mai bună astfel încât în mai, iunie 2024 să fie unul atins și să dăm în circulație A0 Sud, toate cele trei”, a mai spus Grindeanu.

Despre lotul 3, ministrul a psus că termenul de finalizare pentru companie este 2024, și deocamdată nu se află în întârziere.

”Pe mine mă interesează să păstreze ceea ce se scrie în contract și anume ca pe acest lot 3 să se termine lucrările undeva la începutul verii anului viitor, astfel încât, așa cum am spus, toată varianta sudică de la A 1 până la A2 să fie terminată și să se meargă spre mare fără să se intre în București folosind autostrada”, a subliniat Sorin Grindeanu.

Ferrari angajează 250 de persoane. Angajații primesc un bonus de 17.000 de euro în patru ani CITEȘTE ȘI Ferrari angajează 250 de persoane. Angajații primesc un bonus de 17.000 de euro în patru ani

Ministrul Transporturilor a anunțat că vineri o să meargă împreună cu colegii de la CNAIR să vadă lotul 2 de pe de pe Nord.

”Sunt aproximativ 20 km pe care eu cred că vom începe procedurile de recepție undeva la începutul săptămânii viitoare, deci și acolo vom da în circulație un lot important, care va face legătura deocamdată între DN1 și A3 adică autostrada spre Ploiești, urmând ca acea bucată care lipsește, datorită unor greșeli din punctul meu de vedere făcute în trecut când s-au făcut lotizăriile, să reușim cu cei care au în lucru deja lotul 3 să o terminăm undeva în viitor să putem să facem legătura și de la A3 la DN 2. Asta este o lucrare de asemenea importantă”, a mai spus ministrul.

Întrebat când va fi finalizată toată autostrada, Grindeanu a spus: ”A0 Sud  la jumătatea anului viitor, asta este un lucru cât se poate de clar. (..) Suntem în faza în care toate cele 4 loturi au contract, lotul 2 deja îl recepționăm, pe celelalte se va intra în execuție”, a subliniat Grindeanu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
sorin grindeanu