VIDEO Musk anunță că a terminat de săpat primul segment al tunelului din Los Angeles. Ascensorul pentru mașini va fi gata săptămâna viitoare

VIDEO Musk anunță că a terminat de săpat primul segment al tunelului din Los Angeles. Ascensorul pentru mașini va fi gata săptămâna viitoare
scris 2 iul 2017

Primul segment al tunelului săpat în subteranul orașului american Los Angeles de Boring, compania înființată recent de antreprenorul miliardar Elon Musk cu scopul de a fluidiza traficul rutier, a fost finalizat, a anunțat Musk.

“Nu mai trebuie să-l așteptăm pe Godot (utilajul Boring pentru săpatul tunelurilor, numit după piesa de teatru a lui Samuel Beckett – n.r.). A început să sape și tocmai a terminat primul segment al tunelului din Los Angeles”, a scris Musk pe contul de Twitter.

Scheletul metalic al ascensorului cu care vor fi coborâte și urcate mașinile în și din subteran a fost montat, iar platforma ar trebui să fie operațională săptămâna viitoare, a precizat șeful Tesla, SpaceX, OpenAI&Neuralink și al Boring Company.

Boring Company a fost înființată în decembrie anul trecut cu scopul de a crea o rețea de transport subterană pe mai multe niveluri, în vederea reducerii aglomerației de pe șoselele din SUA.

VIDEO Primele teste într-un tunel săpat de Boring Company, cel mai nou proiect al lui Elon Musk CITEȘTE ȘI VIDEO Primele teste într-un tunel săpat de Boring Company, cel mai nou proiect al lui Elon Musk

Musk a prezentat primele detalii despre noul proiect la începutul lunii mai, în cadrul unei conferințe TED Talk. Un videoclip publicat pe site-ul companiei arată cum automobilele vor fi coborâte în subteran pe o platformă metalică, deplasarea prin tunel fiind efectuată pe șine, cu ajutorul unei sănii electrice.

Viteza de rulare atinge 200 km pe oră, iar viitorul sistem de transport ar putea fi adaptat și pentru deplasările cu ajutorul capsulelor Hyperloop.

Primul tunel al rețelei subterane va face legătura dintre Aeroportul Internațional Los Angeles și suburbia Westwood, timpul de parcurgere al distanței de aproximativ 24 kilometri urmând să se reducă de la circa o jumătate de oră în condiții ideale de trafic la 5 minute, potrivit lui Musk.

În cazul distanței dintre New York și Washington, aceasta ar urma să fie acoperită în mai puțin de 30 de minute.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
boring company
tuneluri
los angeles
godot