VIDEO Musk: Tesla a fost la câteva săptămâni distanță de intrarea în faliment: "Compania sângera bani în neștire și ar fi murit"

VIDEO Musk: Tesla a fost la câteva săptămâni distanță de intrarea în faliment: "Compania sângera bani în neștire și ar fi murit"
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 nov 2018

Tesla a fost la câteva săptămâni distanță de intrarea în faliment din cauza problemelor legate de producția sedanului Model 3, potrivit lui Elon Musk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Într-un interviu difuzat de HBO duminică, șeful Tesla a declarat că producătorul de automobile electrice a fost foarte aproape să intre în faliment în prima parte a anului.

“Pe scurt, compania sângera bani în neștire și dacă nu am fi rezolvat problemele într-un timp foarte scurt, ar fi murit. A fost extrem de dificil să le rezolvăm”, a spus Musk, citat de MarketWatch.

CEO-ul Nissan a adunat întreg personalul companiei pentru a le spune că Ghosn a avut prea multă putere CITEȘTE ȘI CEO-ul Nissan a adunat întreg personalul companiei pentru a le spune că Ghosn a avut prea multă putere

Musk s-a plâns, la începutul anului, de ceea ce a descris ca fiind “iadul producției” la Tesla și de faptul că a fost nevoit să doarmă pe jos în fabrică pentru a soluționa problemele privind întârzierile cu Model 3, ulterior declarând că a trecut “din iadul producției în iadul logisticii livrărilor”.

“Oamenii nu ar trebui să lucreze atât de mult”, a spus Musk în timpul interviului, cu referire la faptul că a lucrat “22 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână” înainte ca Model 3 să atingă ținta de 5.000 de mașini produse într-o săptămână.

“Nimeni nu ar trebui să lucreze atâtea ore (…) Este foarte dureros. Dăunează inimii și minții”, a adăugat el. “Am făcut acest lucru deoarece exista o bună probabilitate ca Tesla să moară”.

În pofida dificultăților, Model 3 a devenit, la scurt timp după lansare, cel mai bine vândut automobil electric din SUA, iar ulterior și din lume, cu 82.500 de unități comercializate în primele nouă luni ale anului (circa 12% din piața mondială de profil).

Luna trecută, Tesla a anunțat că a trecut pe profit în trimestrul al treilea, după pierderi de circa 620 milioane de dolari în perioada similară din 2017, pe fondul majorării producției.

Compania americană se pregătește să lanseze Model 3 pe piețele din afara SUA și estimează că mașina va ajunge în Europa și China la începutul anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla
model 3
faliment
productie