VIDEO Nio a prezentat un model emblematic, ET9, care va concura cu Maybach și Panamera

VIDEO Nio a prezentat un model emblematic, ET9, care va concura cu Maybach și Panamera
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2023

Producătorul chinez de mașini electrice Nio a dezvăluit un model emblematic, ET9, care include tehnologii dezvoltate de sine stătătoare, inclusiv semiconductori, mizând că acesta va contribui la susținerea câștigurilor, în condițiile în care un război puternic al prețurilor și încetinirea cererii de mașini presează rentabilitatea, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Sedanul executiv ET9, poziționat în aceeași clasă cu modelul Maybach  al Mercedes Benz și cu automobilul Panamera al Porsche, ar urma să fie disponibil pentru livrări în primul trimestru al anului 2025, la un preț estimat de 800.000 de yuani (112.178 dolari), a declarat fondatorul și directorul general al Nio, William Li, la evenimentul anual al companiei, ”Nio Day”, arată news.ro.

VIDEO Circulație oprită din cauza viscolului pe Transalpina, între Rânca și Novaci CITEȘTE ȘI VIDEO Circulație oprită din cauza viscolului pe Transalpina, între Rânca și Novaci

Mașina va fi echipată cu semiconductorul de conducere autonomă al Nio, încărcare rapidă și celule cilindrice mari pentru baterie, a declarat Li la evenimentul din orașul Xian, din nord-vestul Chinei.

El a prezentat, de asemenea, un șasiu cu o tehnologie de suspensie netedă, despre care Li a spus că este ”cu o generație înaintea Panamera”.

Startupul american ClearMotion, în care a investit firma de capital de risc a lui Li, Nio Capital, va furniza tehnologia.

Viscolul paralizează traficul feroviar. Mai multe trenuri de călători au rămas în câmp. Cum va fi vremea de Crăciun CITEȘTE ȘI Viscolul paralizează traficul feroviar. Mai multe trenuri de călători au rămas în câmp. Cum va fi vremea de Crăciun

Nio, care a anunțat, de asemenea, că intenționează să înființeze 1.000 de stații pentru schimbarea de baterii și să-și dubleze stațiile de încărcare publice în 2024, în China, pariază pe o astfel de tehnologie și infrastructură pentru a crește atractivitatea vehiculelor sale electrice pentru consumatori și pentru a-și îmbunătăți marja de profit pe o piață aflată în consolidare.

Compania a atras noi investiții de 2,2 miliarde de dolari luna aceasta, de la vehiculul de investiții susținut de Abu Dhabi CYVN Holdings, una dintre cele mai mari investiții pe care o companie chineză de vehicule electrice și le-a asigurat în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
nio
masina