Armata mexicană lansează o companie aeriană care promite bilete mai ieftine către Cancun și alte destinații turistice

Armata mexicană lansează o companie aeriană care promite bilete mai ieftine către Cancun și alte destinații turistice
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2023

O nouă companie aeriană condusă de armata mexicană a fost anunțată pentru luna decembrie, promițând tarife mai ieftine către Cancun și alte destinații turistice, a anunțat guvernul președintelui Andres Manuel Lopez Obrador, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Mexicana de Aviacion promite bilete cu 18% mai ieftine decât principalii săi concurenți, Aeromexico și companiile low-cost Volaris și Vivaerobus, a detaliat secretarul Apărării Luis Crescensio Sandoval.

Noua companie aeriană va deservi 20 de aeroporturi, inclusiv Cancun, Los Cabos, Acapulco, Oaxaca, Puerto Vallarta, toate destinațiile turistice din Mexic, una din cele mai vizitate zece țări din lume, scrie Agerpres.

GALERIE FOTO Boloș s-a dus cu cafea, dar și-a făcut cruce și a spus de câteva ori ”Doamne ferește” după ce a văzut cum lucrează angajații din sistem – Birouri din 1997, imprimantă deja casată, lipsă hârtii CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Boloș s-a dus cu cafea, dar și-a făcut cruce și a spus de câteva ori ”Doamne ferește” după ce a văzut cum lucrează angajații din sistem – Birouri din 1997, imprimantă deja casată, lipsă hârtii

Mexicana de Aviacion va face parte din gruparea Olmeca-Maya-Mexica, aflată sub controlul forțelor armate.

Armata administrează deja construirea trenului turistic Maya, pe un traseu de peste 1.500 de kilometri în peninsula Yucatan, pe care președintele vrea să îl inaugureze în decembrie, în pofida controverselor legate de efectele negative ale acestui proiect asupra mediului.

Președintele Lopez Obrador a fost acuzat că vrea să „militarizeze” societatea.”Printre alte misiuni, armata trebuie să contribuie la progresul Mexicului”. Armata „gestionează banii publici cu onestitate”, a justificat șeful statului.

Acest anunț încheie povestea preluării de către guvern a mărcii Mexicana de Aviacion, o companie privată aflată în faliment de 13 ani. Tranzacția a fost încheiată pentru o sumă de 48 de milioane de dolari, care va fi distribuită celor 7.407 de angajați, care nu au fost niciodată despăgubiți după faliment. Guvernul a promis o investiție de 235 de milioane de dolari.

Compania va avea o flotă de zece avioane Boeing 737-800. Avioanele vor pleca de pe noul aeroport din Ciudad de Mexico, inaugurat în martie 2022 în nord-estul capitalei, și de pe un aeroport din Tulum aflat în construcție.

În luna februarie, micuța companie Aeromar și-a anunțat închiderea din cauza unor probleme financiare.

viewscnt
Afla mai multe despre
mexic
cancun