Grindeanu anunță: Când va fi gata Drumul Expres Galați – Brăila

Grindeanu anunță: Când va fi gata Drumul Expres Galați – Brăila
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2023

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că lucrările la Drumul Expres Galați-Brăila, care va face legătura cu Podul Suspendat peste Dunăre, vor fi finalizate în prima jumătate a anului viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Pe mine mă interesează, în acest moment, foarte mult Drumul Expres Galați-Brăila. Am fost și am vizitat locația unde va fi podul peste Siret, s-au forat aproape 600 de piloni în acest moment, din 900. Undeva în prima jumătate a anului viitor vom avea acest drum expres finalizat. Este foarte important pentru zona Galați-Brăila. Eu cred că toate aceste investiții vor duce la creștere economică, ceea ce de fapt urmărim cu toții. Lucrările sunt în grafic și, așa cum ne-a obișnuit constructorul, un constructor foarte bun, eu cred că vor fi terminate înainte de termenul limită”, a declarat Grindeanu, arată Agerpres.

TABEL Cea mai semnificativă scumpire a carburanților din ultimele luni. Prima majorare a prețului benzinei din august CITEȘTE ȘI TABEL Cea mai semnificativă scumpire a carburanților din ultimele luni. Prima majorare a prețului benzinei din august

Constructorul Drumului Expres Galați – Brăila este Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, valoarea contractului fiind de 2,375 miliarde de lei cu TVA.

Data de finalizare prevăzută în contractul semnat în urmă cu doi ani este mai 2024.

Acest obiectiv constă în construirea a 11,088 km de drum expres, la două benzi pe fiecare sens de circulație, inclusiv a trei poduri, unui pasaj și două viaducte.

Luna trecută, Grindeanu a declarat că Drumul Expres Galați – Brăila, care va face legătura cu Podul peste Dunăre, ar putea fi inaugurat la începutul anului viitor.

VIDEO Rusia a lansat prima misiune spațială spre Lună după 47 de ani CITEȘTE ȘI VIDEO Rusia a lansat prima misiune spațială spre Lună după 47 de ani

”Mă aștept ca, până la sfârșitul anului, să se termine și drumul spre Jijila, cei aproximativ 20 km, și a doua descărcare pe malul tulcean, de asemenea, la începutul anului viitor, să fie gata, pe malul brăilean, Drumul Expres Galați – Brăila. Am fost în urmă cu zece zile să văd cum merge acea investiție. Cei care realizează acea investiție sunt la acel pod peste Siret, au forat 300 de piloni, din 900, sunt cu multe utilaje în zonă. Sunt optimist că, la începutul anului viitor, acest drum expres care va lega Galațiul de Brăila să fie finalizat, iar descărcarea de pe acest pod să se facă și în acest drum expres. (…) Mare parte din investiție este realizată, se lucrează în acest moment cu un ritm susținut, spun eu, la acel pod. Este singura lucrare de anvergură care a rămas. Dacă vor reuși să facă restul de 400-500 de piloni în următoarele trei-patru luni, există și această șansă să fie finalizat până la finalul anului, dar eu am vrut să fiu cât se poate de realist și să spun începutul anului viitor. Nu înseamnă că sunt ieșiți din termen, dimpotriv”, a afirmat Grindeanu atunci, la Brăila.

viewscnt
Afla mai multe despre
drumul expres galați – brăila
pod