VIDEO PREMIERĂ Prima cursă de pasageri fără escală între Australia și Europa

VIDEO PREMIERĂ Prima cursă de pasageri fără escală între Australia și Europa

Avionul care va face cursa / Sursa foto: pagina de Facebook a Qantas

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 mar 2018

Un avion de tip Boeing 787 Dreamliner, operat de compania de transport aerian Qantas, a plecat sâmbătă de la Perth, din vestul Australiei, cu destinația Londra, aceasta fiind prima cursă de pasageri între cele două continente fără escală. Distanța este de 14.500 kilometri, iar durata zborului este estimată la 17 ore.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Zboruri lungi cu escale în Orientul Mijlociu. Calea australienilor către Europa a fost totdeauna anevoioasă, de cele mai multe ori cu călătorii de peste 24 de ore. În premieră, compania națională aeriană australiană Qantas va opera un zbor direct de pasageri între cele două continente, având o durată cu puțin peste 17 ore, transmite CNBC.

Alte două linii de tramvai din Capitală ar putea fi prevăzute, după modelul liniilor 41 și 21, cu garduri de oțel. Care vor fi acestea CITEȘTE ȘI Alte două linii de tramvai din Capitală ar putea fi prevăzute, după modelul liniilor 41 și 21, cu garduri de oțel. Care vor fi acestea

Este o performanță care se datorează aparatului Boeing 787 Dreamliner, cu o autonomie de zbor sporită. Avionul decolează de la Perth, din vestul Australiei, cu destinația Aeroportul Heathrow din Londra, distanța de 14.500 de kilometri a cursei fiind cea de-a doua din lume după cea operată de Qatar Airlines între Doha, capitala statului Qatar, și Auckland, cel mai mare oraș din Noua Zeelandă, al cărei prim zbor a fost efectuat în luna februarie a anuui trecut.

La bordul aeronavei care face zborul transcontinental către Londra au fost îmbarcați 236 de pasageri, sub capacitatea de transport, numărul fiind redus în vederea alimentării cu mai mult combustibil.

Rute transcontinentale fără escală de distanțe foarte mari erau deja operate din Australia, însă niciuna nu făcea legătura cu Europa. O cursă între Dallas, statul american Texas și Sydney, cu o distanță de aproximativ 13.800 kilometri și o durată de zbor de 16 ore și 50 de minute, este operată tot de Qantas cu o aeronavă Airbus A380 încă din 2011.

GALERIE FOTO Mașini spectaculoase, o premieră mondială și câteva concepte, vedetele SIAB 2018 CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Mașini spectaculoase, o premieră mondială și câteva concepte, vedetele SIAB 2018

De asemenea, compania americană United Airlines a început să opereze o cursă fără escală în luna ianuarie a acestui an între Houston, Teas și Sydney. Distanța este tot de aproximativ 13.800 kilometri și a fost parcursă în cel mai scurt timp în 17 ore și 30 de minute. Zboruri de peste 17 ore mai sunt efectuate între Los Angeles și Singapore ( de către Qantas), dar și între Dubai și Auckland (de către compania Emirates).

Este o eră a zborurilor transcontinentale foarte lungi, care este permisă de evoluția industriei aeronautice și de progresele tehnologice în domeniul materialelor compozite foarte ușoare. Compania Singapore Airlines are în pregătire o cursă-gigant pentru care va folosi o aeronavă Airbus A350-900ULR. Zborul între Singapore și New York ar urma să fie pe o distanță de aproximativ 15.350 de kilometri, iar durata acestuia de până la 19 ore.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
qantas
boeing
dreamliner
australia
londra
qatar airlines