VIDEO Prima TV: Soluții pentru traficul de coșmar din București

VIDEO Prima TV: Soluții pentru traficul de coșmar din București
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2022

Coșmarul traficului din București s-ar putea sfârși în această primăvară. Cel puțin asta promit reprezentanții primăriei Capitalei. Vizate sunt șapte zone din București, în centru și în nord, unde se formează tot timpul ambuteiaje. Drumuri cu sens unic pentru autoturisme, bandă unică pentru transportul în comun și mai multe locuri de parcare – sunt câteva dintre soluțiile propuse. Bucureștenii nu cred în promisiuni și așteaptă să vadă…. minunea din trafic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Așa arată străzile din București, la prânz. Mai ales în centru. Acest lucru s-ar putea schimba la primăvară, promit autoritățile, arată Prima TV.

O companie din România vrea să producă în țară un autovehicul blindat 4x4 pe care să-l propună Armatei CITEȘTE ȘI O companie din România vrea să producă în țară un autovehicul blindat 4x4 pe care să-l propună Armatei

Șapte zone sunt vizate de modificări:

  • Calea 13 septembrie
  • Șoseaua Antiariană
  • Drumul Taberei
  • Dorobanț
  • Calea Floreasca
  • Aviatorilor
  • Pantelimon.

Potrivit proiectului inițiat de viceprimarul Stelian Bujduveanu, peste 30 de kilometri de șosele, străzi și bulevarde ar urma să fie eficientizate, din punct de vedere al traficului. În majoritatea zonelor,unele străzi vor deveni cu sens unic, așa cum se întâmplă acum pe Bulevardul Regina Elisabeta. De asemenea, În Nordul Capitalei pe mai multe străzi principale vor apărea benzi uniuce pentru transportul public în comun. Asta pntru că autoritățile vor să atragă cât mai mulți călători. Pe Calea Floreasca va fi implementat, de asemena, un sistem de sensuri unice. Pe aceste porțiuni, din sens opus, va circula doar transportul public în comun.

Bucureștiul este cel mai aglomerat oraș din Europa. În medie, în fiecare zi, un bucureștean petrece aproape o oră blocat în trafic. De asemenea, autoriății promit să amenajeze și parcări, dar să creeze și mai multe piste pentru biciclete.

Inițiativa a fost pusă în dezbatere publică, timp de două săptămâni. Dacă va fi votată, Administrația Străzilor se va ocupa de modificări și marcaje, iar Schimbările ar putea fi implementat chiar de la mijlocul lunii aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
trafic
bucuresti