VIDEO Rusia și China inaugurează, în mijlocul unui foc de artificii, un pod transfrontalier

VIDEO Rusia și China inaugurează, în mijlocul unui foc de artificii, un pod transfrontalier

Sursa foto: Ruletkka | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iun 2022

Într-o etapă în care Federația Rusă este lovită de sancțiunile occidentale, țara se leagă de partenerul comercial China  printr-o nouă investiție de infrastructură în valoare de 342 de milioane de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rusia și China au inaugurat vineri un nou pod transfrontalier în Orientul Îndepărtat, despre care speră că va stimula și mai mult comerțul între cele două țări, în timp ce Moscova se confruntă cu sancțiunile occidentale impuse pentru acțiunile sale în Ucraina, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Podul, care leagă orașul rus Blagoveșcensk de orașul chinez Heihe, peste râul Amur – cunoscut în China sub numele de Heilongjiang – are puțin peste un kilometru lungime și a costat 19 miliarde de ruble (342 de milioane de dolari), a informat agenția de presă RIA.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare

În mijlocul unui foc de artificii, camioane de marfă de la ambele capete au traversat podul cu două benzi, care era împodobit cu steaguri în culorile ambelor țări, au arătat imagini video ale inaugurării.

Autoritățile ruse au spus că podul va apropia Moscova și Beijingul prin stimularea comerțului, după ce au anunțat un parteneriat ”fără limite”, în februarie, cu puțin timp înainte ca președintele Vladimir Putin să-și trimită forțele în Ucraina. ”În lumea divizată de astăzi, podul Blagoveșcensk-Heihe dintre Rusia și China are o semnificație simbolică specială”, a spus Iuri Trutnev, reprezentantul Kremlinului în Orientul Îndepărtat al Rusiei.

VIDEO Gigantul german Varta i-a transmis lui Ciucă, la Guvern, că a ales România pentru investiția strategică de 1 miliard de euro CITEȘTE ȘI VIDEO Gigantul german Varta i-a transmis lui Ciucă, la Guvern, că a ales România pentru investiția strategică de 1 miliard de euro

China dorește să aprofundeze cooperarea practică cu Rusia în toate domeniile, a declarat vicepremierul chinez Hu Chunhua la deschidere. Ministrul rus al Transporturilor, Vitali Saveliev, a declarat că podul va contribui la stimularea comerțului bilateral anual la peste 1 milion de tone de mărfuri.

Podul era în construcție din 2016 și a fost finalizat în mai 2020, dar deschiderea sa a fost amânată de restricțiile transfrontaliere legate de Covid-19, a declarat BTS-MOST, firma care a construit podul pe partea rusă.

Motorina standard a sărit de 9 lei în mai mult de jumătate din stațiile din capitală CITEȘTE ȘI Motorina standard a sărit de 9 lei în mai mult de jumătate din stațiile din capitală

BTS-MOST a spus că traficul de marfă pe pod va scurta distanța de călătorie a mărfurilor chinezești către vestul Rusiei cu 1.500 de kilometri. Vehiculele care traversează podul trebuie să plătească o taxă de 8.700 de ruble (150 de dolari), preț care este așteaptat să scadă pe măsură ce taxele de drum vor începe să compenseze costul construcției.

Rusia a declarat în aprilie că se așteaptă ca fluxurile de mărfuri cu China să crească, iar comerțul cu Beijingul să atingă 200 de miliarde de dolari până în 2024. China este un cumpărător major de resurse naturale și produse agricole rusești. Beijingul a refuzat să condamne acțiunile Rusiei în Ucraina și a criticat sancțiunile occidentale asupra Moscovei.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
china