VIDEO Sens Giratoriu suspendat la intersecția Predeal - Râșnov. Cât costă și când ar trebui finalizate lucrările

VIDEO Sens Giratoriu suspendat la intersecția Predeal - Râșnov. Cât costă și când ar trebui finalizate lucrările
scris 17 ian 2022

Comisia Tehnico – Economică a Ministerului Transporturilor a aprobat indicatorii pentru pasajul rutier, care va fi realizat la intersecția DN1 cu DN73A, a informat  Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Este vorba despre realizarea unui sens giratoriu suspendat, cu patru accese, poziționat deasupra intersecției existente. Din sensul giratoriu intra/se desprind 4 rampe care asigură fluidizarea traficului ce vine dinspre București/Brașov și se deplasează spre Brașov/Râșnov, respectiv rampa 1 București – Brașov, rampa 2 Brașov – București, rampa 3 București – Râșnov / Râșnov – București și rampa 4 spre Brașov, scrie Adevarul.  

VIDEO Primul tronson din Autostrada de Centură a Capitalei care ar putea fi gata chiar de anul acesta. Cum arată acum CITEȘTE ȘI VIDEO Primul tronson din Autostrada de Centură a Capitalei care ar putea fi gata chiar de anul acesta. Cum arată acum

Sensul giratoriu suspendat va avea o structură de  rezistență  de tip circular, continuă pe 6 pile, dispuse radial. Cele 6 deschideri vor avea tabliere cu structură mixtă oțel-beton. În sensul giratoriu circulația se va desfășura pe 2 benzi. Raza externă a sensului giratoriu va fi de 35 m, iar raza internă de 21,8 m. Gabaritul de liberă trecere pe sub sensul giratoriu va fi de 5 m.  

Valoarea investiției va fi de circa 132,5 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de execuție de 30 de luni.  Finanțarea obiectivului va fi

viewscnt
Afla mai multe despre
predeal - râșnov
sens giratoriu