VIDEO Sonda Parker a NASA a pătruns în premieră în atmosfera Soarelui

VIDEO Sonda Parker a NASA a pătruns în premieră în atmosfera Soarelui
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2021

NASA a caracterizat drept „un moment istoric” prima dată când o sondă spațială a trecut prin atmosfera Soarelui, relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sonda solară Parker a reușit acest lucru în luna aprilie. Ea s-a aflat pentru scurt timp într-o regiune din jurul astrului pe care cercetătorii o numesc coroană, scrie News.ro.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Analiza datelor a confirmat acest lucru acum.

Parker a fost nevoită să suporte căldura intensă și radiația, dar a adunat noi informații despre Soare.

„Așa cum aselenizarea permite oamenilor de știință să înțeleagă cum a fost formată, atingerea Soarelui este un pas gigantic pentru umanitate și ne ajută să descoperim informații esențiale despre cea mai apropiată stea și influența ei în Sistemul Solar”, a spus Nicola Fox, directorul diviziei de heliofizică a NASA.

Sonda solară Parker este una dintre cele mai îndrăznețe misiuni organizate vreodată de agenția spațială.

Lansată în urmă cu trei ani, scopul ei este să orbiteze repetat și mai aproape ca niciodată Soarele.

Viteza ei este de 500.000 km/h. Strategia este să pătrundă rapid și să iasă rapid din atmosferă, efectuând măsurători ale mediului solar cu diverse instrumente.

Pe 28 aprilie 2021, Parker a trecut ceea ce este numită granița Alfvén - marginea exterioară a coroanei. Este punctul unei materia solară care de e ținută de gravitație și forțele magnetice este eliberată.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

Parker a întâlnit granița la aproximativ 13 milioane de kilometri deasupra suprafeței vizibile - fotosfera - a Soarelui, unde temperatura este de 6.000C. În coroană, temperatura poate fi de 1 milion de grade Celsius sau mai mult.

Datele transmite arată că ea a trecut de trei ori deasupra și pe sub graniță, în decurs de cinci ore, potrivit lui Stuart Bale de la University of California, Berkley.

Echipa care se ocupă de Parker va aduna mai multe informații pe măsură ce ea va ajunge mai adânc în coroană. Ar trebui să ajungă la 7 milioane de kilometri în fotosferă în 2025.

Cele mai recente rezultate ale misiunii au fost prezentate la American Geophysical Union Fall Meeting din New Orleans.

viewscnt
Afla mai multe despre
nasa
soare
sonda parker