VIDEO Titlul World Car of the Year 2021, câștigat de VW ID.4, care a depășit Honda e la vot

VIDEO Titlul World Car of the Year 2021, câștigat de VW ID.4, care a depășit Honda e la vot
scris 20 apr 2021

Titlul Mașina Anului în Lume (World Car of the Year), ediția 2021, a fost acordat unui automobil electric, VW ID.4, care s-a aflat în finală alături de Honda e, un alt vehicul electric, și Toyota Yaris, un automobil care propune propulsii multiple.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Juriul World Car of the Year, format din 93 de jurnaliști auto, a ales mașina anului în ediția 2021 a singurei competiții care acoperă automobile produse în toată lumea, după parcurgerea tuturor etapelor de vot. Modelul VW ID.4 a primit 798 de puncte, depășind astfel Honda e, care a primit 742 de puncte, și Toyota Yaris, cu 732 de puncte. Sistemul de vot este auditat de celebra KPMG.

Titlul de World Luxury Car a fost câștigat de Mercedes-Benz S Class, iar World Performance Car a fost desemnat Porsche 911 Turbo. Secțiunea World Urban Car, înființată de câțiva ani, a fost câștigată de Honda e, finalistă și în competiția generală, iar World Car Design of the Year a fost acordată modelului Land Rover Defender.

FOTO Soluție inovatoare pentru toți șoferii cu probleme pe traseu. În mai puțin de 5 minute ai soluția CITEȘTE ȘI FOTO Soluție inovatoare pentru toți șoferii cu probleme pe traseu. În mai puțin de 5 minute ai soluția

Organizatorii World Car of The Year au anunțat anterior finalistele pentru fiecare secțiune a concursului:

World Car of the Year - Honda-e - Toyota Yaris - Volkswagen ID.4

World Urban Car - Honda-e - Honda Jazz / Fit - Toyota Yaris

World Luxury Car - Land Rover Defender - Mercedes-Benz S-Class - Polestar 2

World Performance Car - Audi RS Q8 - Porsche 911 Turbo - Toyota GR Yaris

World Car Design of the Year - Honda-e - Land Rover Defender - Mazda MX30

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.4
world car of the year
mașina anului