VIDEO Toyota mută agresiv pe piața de vehicule electrice și servicii de mobilitate din Europa: un nou SUV și o companie de car-sharing

VIDEO Toyota mută agresiv pe piața de vehicule electrice și servicii de mobilitate din Europa: un nou SUV și o companie de car-sharing
scris 8 dec 2020

Toyota pare să fi demarat o intensă campanie agresivă de cucerire a pieței europene cu vehicule și servicii electrice, într-un moment în care angajamentul industriei auto și cel al cumpărătorilor de autovehicule în această direcție este tot mai clar. Japonezii au anunțat lansarea unui serviciu de mobilitate dedicat Europei, care va include închirieri, abonamente, soluții multi-modale și altele similare, pentru persoane fizice și juridice, cu sediul în Koln. Pe de altă parte, compania a anunțat că va lansa în lunile următoare un nou automobil electric, un SUV propulsat exclusiv pe baterii.

Toyota a transmis oficial anunțul privind apariția, „în lunile următoare”, a unui nou autovehicul complet nou, propulsat de baterii. Acesta va fi un SUV, dezvoltat pe platgorma e-TNGA, platforma modulară electrică a Toyota. Fără să prezinte prea multe alte detalii, cei de la Toyota au oferit publicului doar o siluetă și câteva informații laconice. Noua platformă este similară cu cele construite de alți câțiva constructori auto, fiind dedicată mototizărilor electrice. Componenta modulară este cea care va permite dezvoltării unei palete largi de modele, cu lungimi, ampatamente și caracteristici dinamice diferite. Noul model anunțat de Toyota va fi unul de clasă medie și va fi produs la uzina ZEV din Japonia, fiind gata de producție, în acest moment.

„Toyota va face în scurt timp un nou pas în lansarea viitorului portofoliu electric pe baterii, prin avanpremiera unui complet nou SUV de mărime medie în lunile viitoare. Versatilitatea și flexibilitatea tehnologiei e-TNGA ne permite să desenăm și să creăm vehicule care nu sunt doar electrice pe baterii, ci și excitante de condus și frumoase de privit”, a declarat Koji Toyoshima, CEO adjunct al fabricii ZEV, Toyota Motor Corp.

Toyota lansează a doua generație Mirai, vehiculul cu hidrogen care purifică aerul CITEȘTE ȘI Toyota lansează a doua generație Mirai, vehiculul cu hidrogen care purifică aerul

În același timp, cei de la Toyota au anunțat lansarea serviciului Kinto, creat de divizia din Europa a mărcii și de divizia de servicii financiare (Toyota Financial Services), care va avea lansarea în aprilie 2021. Noul produs de mobilitate va avea sediul în Koln, Germania, și va oferi, printre altele, servicii de car sharing, car pooling și soluții multimodale, oferite companiilor, orașelor și persoanelor private.

Toyota precizează că rețeaua de dealeri Toyota va juca „un rol crucial” pentru livrarea noilor servicii Kinto în Europa. Japonezii mizează pe faptul că pandemia de coronavirus a condus la „provocări semnificative” pentru afaceri și clienți, astfel că mulți oameni „și-au reconsiderat prioritățile stilului lor de viață”. De aceea „Toyota crede că oportunitățile pentru servicii inovative de mobilitate sunt mai mari decât au fost vreodată”.

Deși nu au fost oferite mai multe detalii în acest moment, Toyota spune că nu există un parcurs definit pentru acest nou business și că va fi „one-stop shop” pentru serviciile oferite.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
suv toyota
toyota electric
kinto
car sharing toyota