VIDEO Zeci de persoane au rămas blocate în Aeroportul Otopeni

VIDEO Zeci de persoane au rămas blocate în Aeroportul Otopeni

SURSA FOTO: G4Media.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2022

Fie că aveau bilete pentru concediu sau se deplasau din alte motive, zeci de persoane au rămas blocate în Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni-București, după ce zborurile lor spre Spania și Italia au fost amânate sau chiar anulate. Oamenii și-au manifestat nemulțumirea în fața ghișeelor companiilor de zbor, însă situații similare s-au înregistrat în ultimele zile în mai toate aeroporturile din Europa.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News
În cazul zborurilor de vineri, blocajul ar fi survenit din pricina unor greve, declanșate de lucrătorii companiilor low-cost Easyjet și Ryanair, transmite AFP.

Concret, un număr de 15 zboruri cu sosire și plecare din Spania au fost anulate, în plin sezon estival, din pricina mișcării sociale declanșate de angajații acestor companii, scrie G4Media.ro.

Potrivit sindicatului spaniol USO, la ora 19:00 (17:00 GMT) au fost anulate nouă zboruri Easyjet și șase zboruri Ryanair.
Wizz Air și RyanAir au intrat la control în România. Peste 600 de sesizări doar în ultimele două luni CITEȘTE ȘI Wizz Air și RyanAir au intrat la control în România. Peste 600 de sesizări doar în ultimele două luni

Au fost înregistrate întârzieri pentru 54 de zboruri ale companiei britanice și pentru 277 ale companiei irlandeze.

Aproape 450 de însoțitori de zbor Easyjet au fost chemați la grevă vineri, sâmbătă și duminică, precum și în zilele de 15, 16, 17, 29, 30 și 31 iulie. Ei cer o aliniere a condițiilor de muncă cu restul colegilor din Europa.

Compania Ryanair se află în a cincea zi de grevă. Mișcarea socială, care cere condiții de muncă mai bune pentru cei 1.900 de membri ai echipajului de cabină ai companiei în Spania, a început la sfârșitul săptămânii trecute și urmează să dureze până sâmbătă, relatează Agerpres.

Joi au fost anulate 50 de zboruri Ryanair, după 129 de anulări în primele trei zile ale acestei greve, din 24 până în 26 iunie.

Compania irlandeză susține că este compania aeriană care transportă cei mai mulți pasageri pe piața spaniolă, deservind „peste 650 de rute” din cele 27 de aeroporturi în care operează în Spania.

Săptămâna trecută, prima parte a grevei a vizat angajați ai companiei din alte țări europene precum Portugalia, Belgia, Italia și Franța. Aceștia au cerut respectarea legislației muncii și o creștere a salariilor, în contextul în care compania irlandeză ar trebui să înregistreze o activitate mai bună în această vară decât în 2019, înaintea declanșării pandemiei de COVID-19.
 
 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
easyjet