Viitoarea cheie de la mașină ar putea fi un selfie

Viitoarea cheie de la mașină ar putea fi un selfie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 nov 2016

Producătorul auto Jaguar Land Rover lucrează la o soluție care să permită deschiderea ușilor mașinii cu ajutorul unui selfie și a brevetat o tehnologie în acest sens, potrivit Daily Mail și PC Magazine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Este o provocare a industriei auto să îmbunătățească funcționalitatea și designul vehiculelor și să creeze, totodată, un sentiment de rafinament, fără o creștere semnificativă a costurilor. În mod particular, personalizarea vehiculelor, unde caracteristicile și funcțiile se aliniază cu cerințele specifice ale clienților, reprezintă un scop comun tot mai important”, spune Jaguar.

Mașina va compara o fotografie și o înregistrare video realizate cu ajutorul camerelor montate pe ușile mașinii cu imaginile pe care le are în computer. Mașina va putea memora mai multe fețe, astfel încât rude, prieteni sau colegi de serviciu ai proprieterului să poate avea acces în autovehicul. Filmarea are scopul de a preveni furtul, mai exact utilizarea unei fotografii a proprietarului de către altă persoană.

Volkswagen vrea să construiască o fabrică de baterii pentru mașinile electrice CITEȘTE ȘI Volkswagen vrea să construiască o fabrică de baterii pentru mașinile electrice

Telecomanda de la mașină pare pe punctul de a dispărea, producătorii lucrând la dezvoltarea unor soluții digitale care să permită accesul în autovehicule.

Înainte ca accesul în mașină cu ajutorul unui selfie să devină o realitate, producătorii par să mizeze, în acest scop, pe aplicațiile de mobil.

Volvo ar urma să fie printre primii producători auto care va vinde mașini fără chei sau telecomandă, șoferii urmând să utilizeze începând de anul viitor o aplicație specială pentru smartphone.

Clienții Volvo vor primi o aplicație pentru telefonul mobil care va înlocui cheile fizice cu unele digitale. Tehnologia cheilor digitale funcționează cu ajutorul Bluetooth și va oferi clienților mai multă flexibilitate.

Și producărul spaniol Seat a anunțat că lucrează la o aplicație similară. 

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar
masina
cheie
volvo
land rover
auto
selfie