Volkswagen nu se așteaptă să fie nevoită să acopere diferențele de taxe în scandalul emisiilor de noxe

Volkswagen nu se așteaptă să fie nevoită să acopere diferențele de taxe în scandalul emisiilor de noxe
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2016

Volkswagen nu se așteaptă ca Guvernul german să formuleze cereri fiscale pentru a acoperi pierderile de venit înregistrate în scandalul emisiilor de noxe, a anunțat sâmbătă un purtător de cuvânt al companiei, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În Germania, taxele pentru mașini sunt corelate cu volumul de dioxid de carbon pe care îl emit motoarele lor, printre altele, informează News.ro.

Volkswagen, cel mai mare producător de mașini din Europa, a recunoscut că a instalat programe pentru a trișa la testele de emisii. Scandalul a pătat imaginea companiei, care a plătit amenzi și desăgubiri de miliarde de euro.

BMW și Baidu renunța la colaborarea în domeniul mașinilor autonome, care presupunea testarea unor modele în China și SUA CITEȘTE ȘI BMW și Baidu renunța la colaborarea în domeniul mașinilor autonome, care presupunea testarea unor modele în China și SUA

Anul trecut, Volkswagen a promis să acopere pierderile suferite de statul german pentru că proprietarii de mașini cu softoware de reducere temporară a emisiilor au plătit taxe mai mici. Compania se așteaptă, însă, în prezent ca autoritățile să renunțe la aceste diferențe de taxe, a afirmat purtătorul de cuvânt pentru Der Spiegel.

Potrivit Ministerului de Finanțe, suma finală de taxe care trebuiau plătite poate fi calculată numai după ce autoritățile de reglementare și-au încheiat evaluarea și după o serie de măsuri suplimentare în dosar, care sunt confidențiale.

Biroul Federal german pentru Vehicule Motorizate urmează să publice un raport cu rezultatele noilor teste de emisii ale modelelor Volkswagen.

Un parlamentar german le-a cerut sâmbătă directorilor Volkswagen responsabili pentru scandalul diesel să returneze bonusurile încasate.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
taxe
germania
scansal
noxe
emisii
poluare
auto