Volkswagen a obținut un profit operațional de 7,5 miliarde de euro în primul semestru, peste așteptările analiștilor

Volkswagen a obținut un profit operațional de 7,5 miliarde de euro în primul semestru, peste așteptările analiștilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2016

Volkswagen a obținut un profit operațional de 7,5 miliarde de euro în primul semestru, rezultat care este peste așteptările analiștilor și care a dus la creșterea cotațiilor acțiunilor grupului auto german cu 5,1%, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Grupul german a anunțat miercuri că, excluzând costurile excepționale, profitul operațional a avansat cu 7% în primul semestru.

Ajustat la costuri excepționale de 2,2 miliarde de euro, legate de scandalul emisiilor, profitul operațional aferent primelor șase luni a atins 5,3 miliarde de euro, fiind cu 22% sub nivelul comsemnat în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat.

Pe ansamblul anului 2016, Volkswagen anticipează un declin al vânzărilor de până la 5% și o rentabilitate operațională a vânzărilor de 5%-6%.

VW va publica rezultatele financiare interimare pe 28 iulie.

CE a dat cea mai mare amendă pentru un cartel din istoria UE CITEȘTE ȘI CE a dat cea mai mare amendă pentru un cartel din istoria UE

Producătorul auto german a recunoscut în septembrie anul trecut că a instalat softuri ilegale pe 11 milioane de vehicule diesel la nivel global, pentru a reduce emisiile poluante în timpul testelor, dezvăluire care a declanșat cea mai mare criză din istoria Volkswagen.

Grupul a alocat deja 16,2 miliarde de euro pentru remedieri tehnice la mașinile care nu respectă standardele în domeniul emisiilor, răscumpărări de vehicule și costuri legale.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen