Volkswagen a oprit livrările vehiculelor multivan T6 diesel din cauza emisiilor excesive de oxid de nitrogen

Volkswagen a oprit livrările vehiculelor multivan T6 diesel din cauza emisiilor excesive de oxid de nitrogen
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2017

Volkswagen a oprit livrările către dealeri a vehiculelor multivan T6, după ce a constat că modelul diesel are emisii excesive de oxid de nitrogen și a comunicat datele autorității de reglementare a sectorului auto din Germania, KBA, transmite Reuters, citată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Revista Der Spiegel a relatat vineri, fără să menționeze sursa informației, că testele efectuate de VW au arătat că emisiile de oxid de nitrogen ale T6 depășesc semnificativ limitele legale, în condițiile în care VW a stabilit un așa-numit ”factor de ajustare”, legat de emisii, prea scăzut, atunci când a solicitat KBA autorizarea modelului.

“Divizia de vehicule comerciale a VW analizează indiciile că anumite date tehnice nu pot fi confirmate în totalitate”, prin verificarea nivelurilor reale și planificare de emisii ale modelului T6, a declarat un purtător de cuvânt al diviziei e vehicule comerciale.

Purtătorul de cuvânt a exclus posibilitatea ca softul de management al motorului este motivul acestor incertitudini și a spus că VW a convenit cu KBA să facă noi teste.

În urmă cu doi ani, VW a recunoscut în fața autorităților americane că s-a folosit de ”un dispozitiv de apărare”, respectiv un software, care reducea nivelul emisiilor motoarelor diesel ale suomobilelor în timpul testelor.

În scandalul emisiilor au fost implicate și camioneta Amarok și modelul Caddy fabricate de divizia de vehicule comerciale a VW.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
volkswagen
diesel