Volkswagen a ratat țintele de emisii de CO2 pe 2020. Grupul nu reușește să evite penalitățile Uniunii Europene

Volkswagen a ratat țintele de emisii de CO2 pe 2020. Grupul nu reușește să evite penalitățile Uniunii Europene
scris 21 ian 2021

Constructorul german Volkswagen AG a anunțat că, potrivit datelor preliminare, media de emisii pentru flota de autoturisme noi vândute în Europa a fost cu circa 6 milioane de grame sub ținta legală, pentru marca VW, însă pe întreg grupul, care a format un „pool” cu alte mărci din China, ținta a fost ratată.

Grupul VW nu reușește să evite penalitățile Uniunii Europene în materie de emisii de carbon pentru flota de autoturisme vândută în 2020, după cum arată datele preliminare anunțate de companie. Rebecca Harms, membru al Comitetului consultativ independent pentru sustenabilitate Volkswagen: „În ciuda eforturilor foarte ambițioase de electrificare, nu am reușit încă să atingem obiectivul flotei. Cu toate acestea, este clar că Volkswagen este pe drumul cel bun”.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Potrivit datelor publicate de VW Group, depășirea este de aproximativ 0,5 g/km, ceea ce, la volumul de 2,5 milioane de autoturisme înmatirculate în UE în 2020 generează penalități importante. „Am făcut deja provizioane, astfel că rezultatul trimestrului patru nu va fi afectat” a transmis VW Group. Valoarea medie a emisiilor de CO2 publicate de VW Group este de 99,8 g/km.

Marca VW, cea care reprezintă cea mai mare parte a vânzărilor grupului, a anunțat cu puțin timp înainte că a îndeplinit țintele sale de emisii, semn că penalizările vor veni de la ceilalți membri ai grupului. Marca VW spune că a reușit să atingă o medie de 92 de grame/km, ceea ce reprezintă un nivel cu 22% mai mic decât cele 119 grame realizate în 2019 și cu 5 grame sub limita impusă de Comisia Europeană.

Volkwagen Group a făcut alianțe de CO2 cu mai multe mărci din China, astfel încât să se asigure că nu depășește ținta și nu plătește penalizări.

Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

„Volkswagen continuă să avanseze transformarea industriei. În 2015, am declanșat cea mai mare și profundă ofensivă electrică din industrie. Depășind semnificativ țintele de CO2, am arătat că marca este pe drumul bun. În 2021, vom continua să accelerăm transformarea către mobilitatea electrică cu noi modele”, a declarat Ralf Brandstatter. VW mai spune că în următorii patru ani va investi peste 11 miliarde de euro în mobilitatea electrică, pentru transformarea uzinelor din Emden și Chattanooga (SUA) și pentru lansarea a 20 de modele complet electrice, între care noile ID.4 GTX și ID.5. „Vrem să dezvoltăm VW în cea mai atractivă marcă pentru mobilitate sustenabilă”, a mai spus Brandstatter.

Volkswagen a anunțat că în 2020 și-a triplat vânzările de vehicule electrificate, la un nivel de 212.000 unități, din care 134.000 au fost complet electrice.

Cifrele privind media emisiilor pe flota de vehicule noi vândute în 2020 în UE urmează să fie confirmate și comunicate oficial de Comisia Europeană.

Volkswagen a ratat țintele de emisii de CO2 pe 2020. Grupul nu reușește să evite penalitățile Uniunii Europene

Volkswagen a ratat țintele de emisii de CO2 pe 2020. Grupul nu reușește să evite penalitățile Uniunii Europene

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
emisii co2
tinte emisii ue
pool co2