Volkswagen a supraestimat economia de carburant pentru 98.000 de vehicule din SUA și va rambursa clienților 96,5 milioane de dolari

Volkswagen a supraestimat economia de carburant pentru 98.000 de vehicule din SUA și va rambursa clienților 96,5 milioane de dolari
scris 31 aug 2019

Grupul german Volkswage trebuie să returneze agențiilor de mediu din Statele Unite credite pentru emisiile cu efect de seră, să ratingurile referitoare la economia de carburant pentru 98.000 de vehicule și să returneze clienților 96,5 milioane de dolari, după ce Agenția de Protecție a Mediului (EPA) din SUA a constatat că softul automobilelor a supraestimat performanțele acestora în condiții reale de trafic, transmite Reuters.

Volkswagen a anunțat vineri că a acceptat un acord în justiție în valoare de 96,5 milioane de dolari, care nu include o amendă, pentru despăgubirea clienților afectați, potrivit News.ro.

Softul este instalat pe circa 1 milion de automobile Audi, Bentley, Porsche și Volkswagen, modele ale anilor 2013-2017. Acest soft face ca transmisia să schimbe vitezele astfel încât să optimizeze economia de carburant și emisiile cu efect de seră în timpul testelor de emisii cerute de EPA, dar nu și în condiții reale de trafic.

Atenționare de călătorie transmisă de MAE: Riscul incendiilor de vegetație se menține ridicat în mai multe zone din Grecia CITEȘTE ȘI Atenționare de călătorie transmisă de MAE: Riscul incendiilor de vegetație se menține ridicat în mai multe zone din Grecia

Între vehiculele ale căror ratinguri au fost reduse se află versiuni ale Audi A8, Bentley Continental GT, Porsche Cayenne și VW Touareg. Nu toate modelele celor cinci ani sunt incluse în acest acord.

Problema a fost depistată în timpul unei investigații a EPA și a Comisiei pentru Resursele Aerului din California referitoare la emisiile a sute de mii de vehicule diesel ale Volkswagen.

Grupul german a recunoscut în 2015 că a folosit un soft ilegal pentru a trișa la testele de poluare, declanșând o criză globală care a costat până acum Volkswagen 30 de miliarde de euro, sub formă de amenzi, penalități și costuri pentru răscumpărări. În luna mai, VW a constituit alte provizioane, de 5,5 miliarde de dolari, pentru acoperirea costurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
auto
sua
carburant