Fiat Chrysler, rechemare pentru aproape 900.000 de mașini, din cauza emisiilor

Fiat Chrysler, rechemare pentru aproape 900.000 de mașini, din cauza emisiilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 mar 2019

Fiat Chrysler Automobiles va fi obligată să recheme în service 862.000 de autovehicule, din cauză că acestea nu respectă normele de poluare, potrivit unui anunț al agenției de mediu din SUA, EPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fiat Chrysler și-a asumat obligația de a rechema 862.520 de autovehicule care nu respectă normele de poluare din SUA, după cum a anunțat EPA, ca urmare a investigațiilor derulate de agenție pe autovehicule aflate în uz, în urma unor teste făcute de cei de la FCA. EPA a anunțat că va continua investigațiile pe mașinile FCA care ar putea avea depășite limitele prevăzute de lege în privința emisiilor.

Cei de la EPA „au salutat” acțiunea inițiată de Fiat Chrysler, anunțând că vor acorda asistență consumatorilor care vor face obiectul rechemării.

VIDEO&FOTO Carlos Ghosn este liber după 108 zile de arest. Scrisoare către familie și prieteni CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Carlos Ghosn este liber după 108 zile de arest. Scrisoare către familie și prieteni

Fiat Chrysler are un istoric bogat în privința emisiilor, având deja stabilite mai multe amenzi. Cea mai recentă, de 305 milioane de dolari, vizează 100.000 de mașini diesel, echipate cu dispozitive de manipulare a testelor de emisii. Anterior, compania semnase un acord cu EPA pentru o amendă de 800 de milioane dolari, pentru o problemă similară.

Actuala rechemare vizează mașini Dodge, fabricate în perioada 2011 - 2016.

Compania a anunțat că nu este vorba despre o problemă de siguranță, pentru a îndepărta temerile clienților și a precizat că problema a fost descoperită chiar de inginerii FCA, în timpul unor teste de rutină, fiind apoi raportată EPA.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chyrsler
fca
norme de poluare
emisii
epa