Volkswagen anticipează că problemele din lanțul de aprovizionare vor continua

Volkswagen anticipează că problemele din lanțul de aprovizionare vor continua
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2022

Volkswagen și-a redus așteptările pentru livrările de autovehicule în acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile Volkswagen au stagnat în trimestrul trei, cum a anunțat anterior Profit.ro, iar compania a avertizat că problemele din lanțul de aprovizionare reprezintă acum noua normă și nu o excepție, anticipând că problemele vor continua.

Cu toate acestea, cel mai mare producător de automobile din Europa consideră că unele blocaje se vor atenua și că piața auto va crește anul viitor, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Producătorul de automobile și-a redus însă așteptările referitoare la livrările din acest an, prognozând că acestea vor fi similare cu cele din 2021, față de o creștere estimată anterior de 5%-10.

Tesla Model Y a fost cel mai vândut automobil din Europa, în septembrie. Dacia Sandero rămâne în top 3 CITEȘTE ȘI Tesla Model Y a fost cel mai vândut automobil din Europa, în septembrie. Dacia Sandero rămâne în top 3

Volkswagen și-a menținut totuși perspectiva de profit, care ar urm să atingă limita superioară a unei marje de 7%-8,5%, prin reducerea costurilor fixe. Următoarele actualizări ale strategiei Volkswagen vor fi publicate în martie 2023.

Creșterea sperată a evaluării Volkswagen după listarea Porsche AG nu s-a materializat, acțiunile producătorului auto scăzând cu peste 28% în acest an, în timp ce evaluarea mărcii de mașini sport a depășit-o pe cea a Volkswagen, fosta sa companie mamă.

Uber se pregătește să lanseze reclame către pasageri, inclusiv cu panouri pe mașini: „Reclamele de călătorie” CITEȘTE ȘI Uber se pregătește să lanseze reclame către pasageri, inclusiv cu panouri pe mașini: „Reclamele de călătorie”

Profitul din trimestrul al treilea au stagnat sub nivelul anterioare pandemiei, la 4,3 miliarde de euro (4,29 miliarde de dolari), sub povara listării Porsche, suspendarea afacerilor în Rusia, revaluarea în scădere a acțivelor unui startup pentru vehicule autonome, precum și a problemelor de asigurare a pieselor.

Provocările pentru lanțul nostru de aprovizionare vor deveni regula, nu excepția”, a spus directorul general Oliver Blume, invocând barierele în calea transferurilor de tehnologie între Est și Vest. Lipsa semiconductorilor și a altor piese critice a însemnat că producătorul de mașini are 150.000 de vehicule neterminate și constituie stocuri pentru a se proteja împotriva lipsurilor ulterioare în timpul iernii.

viewscnt
Afla mai multe despre
violkswagen
auto
germania
porsche