Audi și Porsche și-au găsit echipe de Formula 1, pentru a intra în competiție în 2026

Audi și Porsche și-au găsit echipe de Formula 1, pentru a intra în competiție în 2026
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 oct 2022

Cele două mărci din VW Group care anunțaseră că fac demersuri pentru a intra în Formula 1 începând din 2026 și-au găsit partenerii și echipele în care vor deveni acționari și furnizori de motoare. Audi a anunțat oficial semnarea unui acord cu Sauber, iar Porsche este la un pas de un contract similar cu Williams.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Audi a încheiat un contract cu echipa de Formula 1 Sauber, echipa elvețiană fiind anunțată ca partener strategic pentru proiectul de intrare în cea mai mare competiție auto din lume. Totodată, subsidiara VW Group a anunțat că urmează să cumpere un pachet de acțiuni, fără să precizeze cuantumul acestui pachet.

Odată cu startul parteneriatului, Audi va livra motorul echipei Sauber începând din 2026, în timp ce mașinile vor fi construite în Elveția, în unitatea din Hinwil a Sauber. Echipa elvețiană va fi cea care va opera cursele.

Angajați Airbus vor primi bonusuri pentru a face față inflației CITEȘTE ȘI Angajați Airbus vor primi bonusuri pentru a face față inflației

„Suntem încântați că am obținut un partener atât de experimentat și competent pentru proiectul nostru ambițios în Formula 1” a declarat Oliver Hoffman, director pentru Dezvoltare Tehnică al Audi AG.

Și șeful Sauber, Finn Rausing, a făcut o declarație la adresa noilor parteneri: „Audi este cel mai bun partener pentru Sauber Group. Este clar că ambele companii împărtășesc aceleași valori și viziune”.

Motorul pe care îl va dezvolta și produce Audi în Germania va cuprinde motorul electric, bateria, sistemele de control și motorul cu combustie. Acesta a început deja procesul de dezvoltare în Neuburg an der Donau, în centrul Audi Formula Racing GmbH. Primele teste cu noul motor vor începe în 2025.

EXCLUSIV INTERVIU Șeful Dacia România dezvăluie „găselnița” cu care a ieșit din impas marca românească. PLUS: Am învățat să mergem în ploaie. Noi vom trage de timp ca la fotbal. Vom trage de timp până când ne fluieră arbitrul CITEȘTE ȘI EXCLUSIV INTERVIU Șeful Dacia România dezvăluie „găselnița” cu care a ieșit din impas marca românească. PLUS: Am învățat să mergem în ploaie. Noi vom trage de timp ca la fotbal. Vom trage de timp până când ne fluieră arbitrul

În aceeași zi în care Audi a anunțat oficial legătura cu Sauber, a apărut și informația neoficială care anunță că Porsche a ajuns la o înțelegere cu Williams și urmează să anunțe un contract similar. Asta înseamnă că Porsche va cumpăra 50% din echipa Williams, iar mașinile vor primi motoare produse de Porsche. Echipa germană, parte a grupului VW, a avut anterior discuții avansate cu Red Bull, însă austriecii nu au fost de acord să vândă un pachet de 50% din echipă, astfel că Porsche a anunțat oprirea oricăror negocieri.

FIA a modificat regulamentul Formula 1 începând din 2026, printre noutăți fiind introducerea combustibililor sintetici și reducerea costurilor și a consumului de carburant în curse. Motorul electric va avea o putere similară cu motorul pe benzină, 400 kW, iar motoarele cu combustie vor avea o capacitate de 1.6 litri, turbo. Noile prevederi ale regulamentului Formula 1 au fost condiții puse de Audi și Porsche pentru a intra în această competiție.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi formula 1
porsche formula 1
audi sauber
porsche williams