Volkswagen atacă piața chineză a automobilelor electrice cu un vehicul high-end și investiții de 1 miliard de euro

Volkswagen atacă piața chineză a automobilelor electrice cu un vehicul high-end și investiții de 1 miliard de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2023

Producătorul german de automobile Volkswagen va investi aproximativ 1 miliard de dolari în China pentru dezvoltarea mașinilor electrice și va lansa un vehicul destinat segmentului superior al pieței, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a anunțat săptămâna aceasta, la Salonul auto de la Shanghai, că investește în jur de 1 miliard de euro (aproximativ 1,1 miliarde de dolari) într-un centru de dezvoltare și de afaceri pentru mașini electrice în Hefei, un oraș de lângă Shanghai care a devenit un hub auto, care sediul din China al Nio și altele, scrie News.ro.

VIDEO ANUNȚ OFICIAL - Data de deschidere a Podului de la Brăila, \ CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ OFICIAL - Data de deschidere a Podului de la Brăila, "Golden Gate-ul" României. Presiune pe constructorul italian. Anterior, podul a fost traversat în doar 2 minute cu mașina

Investițiile germane în China au crescut cu aproape 61% în primul trimestru, față de acum un an, a anunțat joi Ministerul Comerțului din China.

Pe ansamblu, investițiile străine în China au crescut cu 4,9% în primele trei luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, până la 408,45 miliarde de yuani (59,33 miliarde de dolari).

Centru de afaceri nou

Noul centru de afaceri al Volkswagen urmează să fie operat de o nouă companie numită ”100%TechCo” și urmează să fie lansat în 2024, cu peste 2.000 de angajați, a anunțat producătorul auto într-un comunicat.

CEO-ul noii entități va fi Marcus Hafkemeyer, în prezent directorul tehnologic al Volkswagen în China, se arată în comunicat.

Prin implicarea furnizorilor locali în stadiul incipient al dezvoltării produsului și prin integrarea celor trei companii mixte ale Volkswagen în China, 100%TechCo poate reduce timpul de dezvoltare a produselor și a tehnologiei cu aproximativ 30%, potrivit producătorului auto.

Apple lucrează la o aplicație de tip jurnal CITEȘTE ȘI Apple lucrează la o aplicație de tip jurnal

Sedan electric nou

Volkswagen a avut și în această săptămână premiera mondială a noului său sedan ID.7. Vehiculul complet electric este programat să fie lansat în China și Europa în această toamnă și în America de Nord anul viitor.

Vehiculele pentru China vor fi produse la nivel local, în timp ce cele pentru Europa și America de Nord vor fi produse în Germania, a spus Volkswagen.

Compania germană nu a dezvăluit un preț, dar a spus că ID.7 este prima sa mașină complet electrică ”pentru clasa medie superioară”.

China este cea mai mare piață a mașinilor electrice din lume. În martie, vânzările de mașini de lux au crescut cu 17% față de aceeași perioadă a anului trecut, mai rapid decât creșterea de 0,3% a vânzărilor de mașini de pasageri, potrivit Asociației pentru Autoturisme din China.

ID.7 este setat să aibă o autonomie de până la 700 de kilometri și să includă tehnologii precum asistență pentru schimbarea benzilor pe autostrăzi și parcare, potrivit unui comunicat.

Jaguar Land Rover, cu o istorie unică în industria auto, își schimbă numele. Start pentru primul Range Rover electric din istorie CITEȘTE ȘI Jaguar Land Rover, cu o istorie unică în industria auto, își schimbă numele. Start pentru primul Range Rover electric din istorie

Sedanul are, de asemenea, ”un afișaj head-up cu realitate augmentată”, o tehnologie care permite ca informațiile despre drum și mașină să apară șoferului ca proiecții pe drumul din față.

Volkswagen a introdus prima dată tehnologia în modelele sale electrice ID.3 și ID.4. ID.7 este setat să vină cu o trapă panoramică, a cărei transparență poate fi schimbată cu o funcție similară cu un ecran tactil și o comandă vocală, a spus compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
automobile electrice