Volkswagen exclude vânzarea unor mărci sau majorarea capitalului pentru acoperirea costurilor cu scandalul emisiilor

Volkswagen exclude vânzarea unor mărci sau majorarea capitalului pentru acoperirea costurilor cu scandalul emisiilor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 oct 2016

Șeful board-ului grupului german Volkswagen a exclus eventualitatea vânzării unor mărci auto sau a unei majorări de capital în vederea acoperirii costurilor legate de scandalul emisiilor poluante.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un interviu pentru cotianul german Boersen-Zeitung, președintele Consiliului de Administrație al grupului, Hans Dieter Poetsch, a subliniat că Volkswagen are o situație financiară solidă și se poate finanța fără probleme, fără să apeleze la o majorare de capital.

"Grupul Volkswagen este solid financiar și are multe opțiuni de finanțare. Și asta fără măsuri extraordinare, precum o majorare de capital. Nu ne gândim nici să vindem divizii ale mărcilor grupului", a spus Poetsch în interviul publicat vineri și preluat de Reuters.

Până în prezent, Volkswagen a constituit provizioane de 17,8 miliarde de euro pentru acoperirea cheltuielilor legate de scandalul privind manipularea testelor de mediu, iar Poetsch a indicat că nu se așteaptă la provizioane suplimentare.

Comisia Europeană: Volkswagen va repara toate vehiculele afectate din Europa până în toamna anului viitor CITEȘTE ȘI Comisia Europeană: Volkswagen va repara toate vehiculele afectate din Europa până în toamna anului viitor

Grupul Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce în toamna anului trecut a recunoscut că, în perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Săptămâna trecută, grupul a anunțat că a ajuns la un acord cu dealerii auto din Statele Unite, cărora urmează să le plătească 1,2 miliarde dolari ca să renunțe la procesele legate de despăgubiri pentru mașinile cu motoare diesel care trucau testele de emisii. Tot în SUA, Volkswagen a acceptat deja să plătească despăgubiri de 15,3 miliarde de dolari pentru proprietarii americani de mașini cu motoare diesel.

Grupul german a exclus încheierea unui acord similar în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
hans dieter poetsch
scandal
emisii poluante