Volkswagen ia în considerare concedieri temporare în Spania

Volkswagen ia în considerare concedieri temporare în Spania
scris 11 mar 2020

Producătorul auto german Volkswagen AG a ajuns la un acord cu sindicatele de la fabrica sa din regiunea spaniolă Navarra privind trimiterea unor angajați acasă, temporar, în cazul întreruperii lanțului de aprovizionare, din cauza epidemiei de coronavirus (Covid-19), a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al VW, transmite Reuters.

Uzina, care are aproximativ 4.800 de angajați, lucrează în prezent la capacitate normală, iar detaliile privind numărul angajaților care vor fi temporar concediați vor fi decise dacă va deveni necesar, a precizat purtătorul de cuvânt.

Rechemare pentru Mazda 3 și CX-30: mașinile pot frâna brusc în trafic, riscând tamponări din spate CITEȘTE ȘI Rechemare pentru Mazda 3 și CX-30: mașinile pot frâna brusc în trafic, riscând tamponări din spate

Și Seat, o divizie a grupului auto german Volkswagen, analizează posibilitatea de a trimite, temporar, în șomaj tehnic angajații uzinei de la Barcelona, din cauza extinderii epidemiei de coronavirus, scrie Agerpres.

"În prezent, uzina de la Martorell lucrează în regim normal. Cu toate acestea, există unele riscuri care decurg din COVID-19, care a afectat lanțurile de aprovizionare", a declarat purtătorul de cuvânt de la Seat. Acesta a adăugat că durata șomajului tehnic nu a fost încă stabilită însă liderul sindical Matias Carnero a apreciat că este posibil să dureze între două și cinci săptămâni și ar putea afecta aproximativ 7.000 de angajați de la această uzină.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
volkswagen
concedieri temporare