Volkswagen investește încă 500 de milioane de euro în producătorul de baterii Northvolt

Volkswagen investește încă 500 de milioane de euro în producătorul de baterii Northvolt
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 iun 2021

Volkswagen AG participă la runda de finanțare derulată de producătorul suedez de baterii Northvolt, ce se ridică la o valoare totală de 2,75 miliarde dolari, cu o sumă în valoare de 620 milioane de dolari, echivalentul a aproximativ 500 milioane de euro. Ca urmare a acestei investiții, VW AG își conservă astfel o participație de 20% în cadrul startup-ului suedez.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit descrierii, fondurile atrase în urma acestei runde de investiții vor fi utilizate pentru extinderea capacității de producție, reciclare și cercetare și dezvoltare.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Northvolt intenționează, printre altele, să-și extindă fabrica Northvolt Ett în Skellefteå, în nordul Suediei, de la 40 GWh la 60 GWh capacitate de producție anuală, pentru a răspunde cererii mai mari din partea clienților.

Arno Antlitz, membru al Consiliului de Administrație pentru Finanțe și IT al VW AG: „Prin această investiție, reafirmăm parteneriatul nostru strategic cu Northvolt ca furnizor de celule de baterii durabile, complet reciclabile, produse cu energie regenerabilă.”

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

„Bateriile sunt unul dintre factorii cheie de succes ai ofensivei noastre electrice. Când vine vorba de problema cheie a celulelor „verzi” ale bateriilor, suntem lideri în Germania și Europa", a declarat și Thomas Schmall, membru pentru tehnologie board-ului și președinte al consiliului de administrație al Volkswagen Componente, numit recent și președinte SEAT.

Volkswagen a investit deja 900 de milioane de euro în Northvolt în iunie 2019, pentru 20% din acțiuni și un loc în consiliul de supraveghere.

Dacia își schimbă din această lună identitatea de brand. Un nou logo va fi introdus pe modelele mărcii CITEȘTE ȘI Dacia își schimbă din această lună identitatea de brand. Un nou logo va fi introdus pe modelele mărcii

Volkswagen va produce celule de baterii premium, în Skellefteå, în colaborare cu Northvolt. Producția va începe în 2023, iar volumul planificat pentru Volkswagen va fi extins treptat la o capacitate anuală de până la 40 GWh.

Volkswagen mai cosntruiește o fabrică de tip gigafactory în Salzgitter, Germania, unde va produce celule standard pentru segmentul de volum, începând din 2025 cu o capacitate ce va crește până la 40 GWh pe an.

Volkswagen și-a propus să pună în funcțiune, împreună cu partenerii săi, un total de șase fabrici de celule în Europa, până în 2030, pentru a asigura creșterea producției de vehicule electrice. Celelalte patru fabrici nu au încă stabilite definitiv locațiile.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw baterii electrice
northvolt
masini electrice
vw electrice