Volkswagen lansează o nouă generație de motoare electrice, cu o putere de aproape 300 CP

Volkswagen lansează o nouă generație de motoare electrice, cu o putere de aproape 300 CP
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 apr 2023

Familia de vehicule electrice ID, de la Volkswagen, va primi o nouă generație de motoare electrice, dezvoltată de la zero pentru a asigura o putere mai mare și eficiență îmbunătățită.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen pregătește lansarea noului model ID.7, un automobil de clasă medie, care va lua locul, practic, modelului Passat, iar odată cu acesta linia de modele ID va primi noua motorizare APP550, un grup motopropulsor care are în centru motorul electric de 286 CP, ce va fi amplasat pe puntea spate. Acesta va oferi un cuplu ce poate ajunge la 550 Nm, în funcție de raportul de viteză al fiecărui model.

„Deoarece spațiul disponibil nu s-a schimbat, am fost forțați să dezvoltăm o nouă unitate care realizează îmbunătățiri semnificative în performanță și eficiență, în ciuda faptului că suntem supuși acelorași constrângeri. Aceasta a fost o mare provocare pentru echipa de dezvoltare tehnică și componente ale grupului. Rezultatul arată că am reușit să reducem utilizarea materiilor prime, obținând în același timp o creștere considerabilă a eficienței vehiculelor”, a explicat Karsten Bennewitz, șeful diviziei Powertrain and Energy Systems din cadrul VW.

Decizie pentru metroul din Cluj-Napoca. Ce spune Boc CITEȘTE ȘI Decizie pentru metroul din Cluj-Napoca. Ce spune Boc

Motorul APP550 are un stator îmbunătățit cu mai multe înfășurări și o secțiune transversală mai mare a firului, în timp ce rotorul este echipat cu un magnet permanent mai mare. De asemenea, invertorul a fost modificat astfel încât să poată furniza curenți mai mari de fază, cu putere mai mare și o eficiență îmbunătățită. Toată activitatea motorului este controlată de un software care se asigură că motorul funcționează eficiente în funcție de solicitările primite. În cadrul motorului a fost modificat și managementul termic, care economisește energie.

Producția de autoturisme din România a scăzut în martie, după oprirea EcoSport la Craiova, dar rămâne peste nivelul din 2022 după primul trimestru CITEȘTE ȘI Producția de autoturisme din România a scăzut în martie, după oprirea EcoSport la Craiova, dar rămâne peste nivelul din 2022 după primul trimestru

Întreg grupul motopropulsor va fi produs în Kassel, în unitatea ce aparține VW Group Componente.

Volkswagen a decis să actualizeze platforma MEB, pe care o utilizează la întreaga familie de mașini electrice ID, pentru ca mașinile să obțină performanțe mai ridicate, iar clienții să beneficieze de tehnologii mai avansate pe toate modelele din gamă. Noua platformă MEB+ va fi introdusă treptat pe noile modele ce vor fi lansate în următorii ani. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vw motor electric
vw id.7
vw componente