Volkswagen plătește 122 de milioane de dolari pentru a achiziționa o divizie Volvo

Volkswagen plătește 122 de milioane de dolari pentru a achiziționa o divizie Volvo
scris 19 dec 2018

Producătorul auto german Volkswagen va plăti 122 de milioane de dolari pentru a achiziționa o participație majoritară în divizia WirelessCar a grupului suedez Volvo, specializată în conducere conectată, transmite Reuters.

Tehnologia dezvoltată de WirelessCar va facilita schimburi de date sigure și stabile între sistemele de operare din mașini și o platformă cloud realizată cu Microsoft, a precizat VW, preluat de Agerpres.

Grupul german va achiziționa 75,1% din WirelessCar , ceea ce îi va permite producătorului auto suedez Volvo să se concentreze pe vehiculele comerciale, afacerea sa de vază de când a vândut divizia Volvo Cars, în 1999.

FOTO Skoda a prezentat în premieră mondială noul său model Scala, primul hatchback compact al mărcii din epoca Volkswagen, un concurent puternic pentru VW Golf și o alternativă cu 5 uși la sedanul Octavia CITEȘTE ȘI FOTO Skoda a prezentat în premieră mondială noul său model Scala, primul hatchback compact al mărcii din epoca Volkswagen, un concurent puternic pentru VW Golf și o alternativă cu 5 uși la sedanul Octavia

Până în 2023, Volkswagen vrea să investească peste 11 miliarde de euro în vehicule electrice și autonome, digitalizare și servicii de mobilitate.

WirelessCar are propria sa platformă de tehnologie și dezvoltă servicii digitale pentru clienți ca Jaguar Land Rover, Daimler, Nissan și Volvo Cars.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vw
volvo