Volkswagen: Producția de baterii este o dificultate mai mare decât interdicția UE privind motoarele cu combustie

Volkswagen: Producția de baterii este o dificultate mai mare decât interdicția UE privind motoarele cu combustie
scris 30 iun 2022

Acordul UE privind interzicerea comercializării de noi autoturisme echipate cu motoare pe ardere internă începând din 2035 este dificil, dar un obstacol mult mai redutabil va fi producerea unui număr suficient de baterii pentru a alimenta vehiculele electrice de care va fi nevoie în urma noilor reglementări, a afirmat Arno Antlitz, director financiar al Volkswagen, transmite Reuters.

În încercarea de a reduce emisiile poluante cu 55% până în 2030, comparativ cu nivelul din 1990, Comisia Europeană a propus reducerea cu 100% a emisiilor de CO2 ale noilor autoturisme începând din 2035. Aceasta ar însemna, practic, că începând din 2035 va fi imposibilă comercializarea autoturismelor echipate cu motoare pe ardere internă, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Locul din România vizat de gigantul Varta pentru investiția strategică de un miliard euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Locul din România vizat de gigantul Varta pentru investiția strategică de un miliard euro

"Este un obiectiv dificil. Credem că fezabil", a declarat Arno Antlitz într-un interviu acordat Reuters. Acesta a adăugat: "Cea mai dificilă problemă nu va fi majorarea producției ci accelerarea aprovizionării cu baterii".

VW anunțase deja că nu va mai vinde în UE autoturisme echipate cu motoare pe ardere internă până la ținta stabilită de blocul comunitar, dar unii producători auto care au rămas în urmă în cursa pentru dezvoltarea vehiculelor electrice, cum ar fi Toyota, s-ar putea confrunta cu dificultăți în îndeplinirea obiectivului. Oficialii producătorului auto nipon nu au dorit miercuri să comenteze.

Majoritatea producătorilor auto se întrec în a-și asigura livrările de baterii, dar ar putea fi o problemă majoră găsirea unor cantități suficiente de materii prime. Incapacitatea de a obține livrări adecvate de litiu, nichel, mangan sau cobalt ar putea încetini trecerea la vehiculele electrice, le-ar putea face mai scumpe și ar afecta marjele de profit ale producătorilor auto.

Șeful Stellantis, Carlos Tavares, a avertizat luna trecută că se așteaptă la un deficit de baterii pentru vehiculele electrice în perioada 2024-2025, în urma majorării cererii.

viewscnt
Afla mai multe despre
baterii
volkswagen
baterii