Volkswagen va investi 600 milioane dolari în SUA și va crea încă 2.000 de locuri de muncă

Volkswagen va investi 600 milioane dolari în SUA și va crea încă 2.000 de locuri de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2015

Volkswagen și-a reafirmat planurile de investiții la fabrica sa din statul american Tennessee, ce includ producerea unui nou SUV din 2016 și crearea a încă 2.000 de locuri de muncă în SUA, în pofida incertitudinilor provocate de scandalul emisiilor, transmit MarketWatch și AP. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Joi, grupul Volkswagen a anunțat revizuirea cheltuielilor de investiții în întreaga lume, după ce problemele legate de motoarele trucate i-au provocat pierderi operaționale de 3,48 miliarde de euro în trimestrul al treilea, acestea fiind primele pierderi trimestriale înregistrate de cel mai mare producător auto european în ultimii 15 ani. 

Dar costurile legate de scandalul emisiilor ar putea ajunge la 78 miliarde de euro. Volkswagen ar putea fi nevoit să pună deoparte o sumă mai mare față de provizioanele de 6,5 miliarde de euro alocate până acum pentru a acoperi costurile legate de scandalul poluării, dacă sunt afectate vânzările de mașini, a avertizat săptămâna trecută directorul general Matthias Mueller. 

Joi, VW a anunțat că va investi în fabrica sa din Chattanooga, Tennessee, 600 milioane de dolari, și va produce acolo noul SUV începând cu 2016. 

Șeful diviziei americane a Volkswagen, Michael Horn, a declarat: 'Angajamentul clar către spațiul din Chattanooga confirmă angajamentul nostru în America de Nord și încrederea noastră în echipa locală. SUA încă sunt una dintre cele mai importante piețe ale VW'. 

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Numai în SUA amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul. 

Rechemarea tuturor celor 11 milioane de vehicule va fi printre cele mai mari din istorie, similară cu cea efectuată de Toyota în perioada 2009-2010, când a rechemat peste zece milioane de vehicule din cauza unor probleme la accelerație. 

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania. 

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
sua
emisii
investitii