Volkswagen va investi aproape 1 miliard de euro pentru a produce baterii în Germania și își va simplifica structura

Volkswagen va investi aproape 1 miliard de euro pentru a produce baterii în Germania și își va simplifica structura
scris 14 mai 2019

Volkswagen va investi aproape 1 miliard de euro pentru producția de celule de baterii la o fabrică din vestul Germaniei și își va simplifica structura prin separarea sau vânzarea unor divizii, a anunțat luni producătorul auto german, transmite Reuters.

Grupul a anunțat după o ședință a consiliului de supraveghere că va înființa o fabrică de baterii în landul Saxonia Inferioară, în cadrul unui parteneriat, și că va începe discuții pentru înființarea unei noi fabrici multibrand în Europa, scrie News.ro.

Celulele de baterii sunt un domeniu major al industriei auto, care trece la producția de masă a automobilelor electrice. În prezent, industria se aprovizionează cu aceste baterii de la producători asiatici.

Chinezii de la BAIC Group intenționează să cumpere 5% din Mercedes-Benz CITEȘTE ȘI Chinezii de la BAIC Group intenționează să cumpere 5% din Mercedes-Benz

Volkswagen a mai anunțat că analizează mai multe opțiuni pentru divizia MAN Energy Solutions, care fabrică motoare diesel mari pentru nave sau generatoare electrice, precum și pentru producătorul de sisteme de transmisii Renk, care includ companii mixte, parteneriate ssu vânzarea parțială sau totală.

Reuters a relatat în această lună că Volkswagen a abordat mai multe companii pentru a le testa interesul de a cumpăra MAN Energy Solutions, care ar putea fi evaluată în cazul unei vânzări la circa 3 miliarde de euro.

Măsurile fac parte din eforturile directorului general al Volkswagen, Herbert Diess, de a reduce și simplifica grupul care are 12 branduri, camioane, autobuze, motociclete, automobile și biciclete electrice.

Volkswagen a mai anunțat că va relua pregătirile pentru o ofertă publică inițială a diviziei de camioane Traton, pe care a suspendat-o în martie din cauza condițiilor instabile din piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
baterii