Volkswagen vrea să vândă obligațiuni negarantate de peste 4 miliarde de euro, prima emisiune după scandalul emisiilor

Volkswagen vrea să vândă obligațiuni negarantate de peste 4 miliarde de euro, prima emisiune după scandalul emisiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2017

Volkswagen vrea să lanseze prima emisiune de obligațiuni negarantate în euro de după scandalul emisiilor, în valoare de peste 4 miliarde de euro, pentru care oferă o primă generoasă pentru a se asigura de succesul operațiunii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Emisiunea va include patru tipuri de obligațiuni, fiecare în valoare de minimum 1 miliard de euro, scrie News.ro.

VW promovează vânzarea unor obligațiuni pe termen de doi ani cu o dobândă de 0,45 puncte peste dobânda Euribor pe termen de trei luni.

Producătorul auto german mai vrea să vândă obligațiuni cu scadența de patru ani, cu o dobândă de 0,6 puncte peste mid-swap, pe 6,5 ani și o dobândă cu 0,95 puncte peste mid-swap și pe termen de 10 ani și o dobândă de 1,3 puncte peste mid-swap.

”Prețul inițial pare decent, dar trebuie să fie”, a spus un investitor.

O nouă retragere: Constantia Flexible, un gigant austriac care produce ambalaje pentru Coca Cola, Pepsi, Danone, Carlsberg, își închide fabrica de lângă București, 90 de angajați rămân fără loc de muncă CITEȘTE ȘI O nouă retragere: Constantia Flexible, un gigant austriac care produce ambalaje pentru Coca Cola, Pepsi, Danone, Carlsberg, își închide fabrica de lângă București, 90 de angajați rămân fără loc de muncă

Spreadul obligațiunilor senior ale VW a crescut cu peste 2 puncte procentuale după izbucnirea scandalului emisiilor, în septembrie 2015, dar obligațiunile și-au revenit între timp, cu ajutorul Băncii Centrale Europene (BCE), care cumpără obligațiuni corporative în cadrul programului de suplimentare a lichidităților.

Obligațiuni VW de 750 milioane de euro, cu scadență în august 2020, sunt tranzacționate joi cu 0,38 puncte procentuale peste mid-swap, potrivit datelor Tradeweb, după ce ajunseseră la un nivel de 2,59 puncte procentuale peste mid-swap, după apariția scandalului.

Prețul noilor obligațiuni este așteptat să fie stabilit joi prin intermediul Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Mizuho, Societe Generale și UniCredit.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen