Volvo începe concedierile

Volvo începe concedierile
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 apr 2020

Constructorul suedez Volvo va concedia 1.300 de angajați din sectorul administrativ. Compania va folosi criza coronavirus pentru a-și ajusta activitatea.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Volvo Cars caută noi produse și noi modele de business, în contextul crizei induse de epidemia de coronavirus, potrivit unor informații oficiale. Compania a anunțat că dă afară 1.300 de persoane, „gulere-albe”,  deoarece situația a devenit „urgentă” ca urmare a scăderii vânzărilor.

„Nu putem aștepta clienții să se întoarcă și să ceară exact aceleași produse ca înainte de criză”, a declarat Hakan Samuelsson într-un interviu, potrivit Automotive News. El a subliniat că este și mai important să fie făcute schimbări rapide, în contextul pandemiei. Mai mult, el a precizat că plecările voluntare, obișnuite pentru companii atunci când vor să reducă personalul, „nu sunt suficiente de rapide”.

Comuncatul companiei precizează că numărul exact de persoane și pozițiile ocupate de cei concediați vor fi anunțate la finalul negocierilor cu sindicatele. Anunțul mai explică faptul că se urmărește transformarea companiei într-una „mai agilă” care să reducă în același timp ierarhiile care încetinesc luarea deciziilor și execuția.

ULTIMA ORĂ Un nou semn de repornire a economiei. Ford România redeschide uzina de automobile de la Craiova CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Un nou semn de repornire a economiei. Ford România redeschide uzina de automobile de la Craiova

Concedierile vor fi făcute în zone „non-focus” ale business-ului, precum cele de producție și dezvoltare a motoarelor cu combustie. Operațiile de producție nu vor fi afectate de reducerile de personal.

Volvo s-a numărat printre companiile care au redeschis la jumătatea lunii aprilie primele linii de producție, după ce fabricile din China fuseseră repornite fără probleme.

Volvo Cars este deținută integral de Zhejiang Geely Holding, care a cumpărat marca de la Ford, în 2008, în plină criză economică. În Suedia, Volvo are circa 24.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
concedieri volvo
industria auto coronavirus