Volvo închide uzinele din Suedia și SUA și le deschide pe cele din China. Personalul va lucra la sediu în continuare

Volvo închide uzinele din Suedia și SUA și le deschide pe cele din China. Personalul va lucra la sediu în continuare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 mar 2020

Cele trei fabrici din Suedia și una în SUA, ale Volvo Cars, vor fi închise începând din 26 martie, după cum a anunțat compania. Suspendarea activității este prevăzută până pe 14 aprilie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Pandemia de coronavirus afectează acum sever Volvo Cars în multe moduri, prin slăbirea pieței, prin riscul pentru blocarea producției și la fel de bine îngrijorări pentru angajați”, anunță compania suedeză, deținută de chinezii de la Geely.

Din acest motiv, pe 26 martie se oprește producția atât în Suedia, cât și în SUA. În Suedia, la Gothenburg sunt produse XC90, XC60 și V90, iar la Skovde și Olofstrom sunt produse motoare și, respectiv, componente de caroserie. În SUA, la Charleston, e fabricat S60. O a cincea uzină Volvo, cea din Belgia, a fost închisă deja de la începutul săptămânii.

Constructorii auto din Italia sunt gata să producă aparate de ventilație mecanică pentru bolnavii de coronavirus CITEȘTE ȘI Constructorii auto din Italia sunt gata să producă aparate de ventilație mecanică pentru bolnavii de coronavirus

Volvo a avut închise și patru uzine din China, unde producea mașinile pentru piața locală, dar acestea au fost redeschise la începutul lunii, după ce epidemia de coronavirus din China s-a atenuat. „Traficul de astăzi din showroom-uri ne indică o întoarcere la normal în piața de automobile ceea ce demonstrează avantajele de a fi o companie echilibrată global”, se precizează în comunicat.

Compania a anunțat că personalul administrativ Suedia va lucra în continuare la sediu, atât în Gothenburg, cât și în Ghent, Belgia.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
inchidere uzine volvo
coronavirus industria auto