Voucherele oferite de PMB pentru achiziționarea de biciclete, vândute din nou pe OLX. Beneficiarii lor se oferă să meargă personal cu posibilul cumpărător la magazin și oferă chiar și consultanță

Voucherele oferite de PMB pentru achiziționarea de biciclete, vândute din nou pe OLX. Beneficiarii lor se oferă să meargă personal cu posibilul cumpărător la magazin și oferă chiar și consultanță
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2018

Voucherele în valoare de 500 de lei oferite de Primăria Capitalei pentru achiziționarea de biciclete, trotinete și dispozitive Segway și Ninebot au fost din nou scoase la vânzare pe OLX, la prețuri între 350 și 400 de lei. Unii dintre beneficiari se oferă să meargă personal la magazin cu posibilul cumpărător pentru a lua bicicleta, după ce municipalitatea a anunțat joi că acest lucru nu este împotriva regulamentului, fiind similar cu revânzarea bicicletei după achiziție. Unul dintre cei care au postat anunțuri pe site oferă chiar și consultanță pentru a alege cea mai bună bicicletă, iar altul vinde chiar două vouchere cu câte 400 de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Voucher bicicletă, trotinetă (numai electrică), Segway, Ninebot etc. Din păcate, eu imi luasem deja. Am două vouchere, dacă cineva e interesat, sunt dispus să vă însoțesc la magazin pentru achiziție. Prețul este pe bucată. Acord și consultanță pentru tipul de bicicletă potrivit pentru dumneavoastră, de unde să luați, ce să luați, ce mărimi, ce merită și ce nu merită", sună anunțul unui bucureștean din Sectorul 6, scrie News.ro

Contactat de News.ro, un alt beneficiar al voucherului, din Sectorul 2 de această dată, spune că l-a vândut cu 350 de lei la o zi după publicarea anunțului, care era încă pe site la momentul contactării. La scurt timp după încheierea apelului, acesta a fost șters de pe OLX.

"L-am vândut alaltăieri. Mă rog, nu l-am vândut pe el fizic, dacă stai să te gândești. Am fost cu cumpărătorul, era o doamnă care voia bicicletă pentru băiatul ei de 12 ani, parcă. Am fost, am văzut, am și sfătuit-o ce să cumpere, a luat bicicleta și mi-a dat banii. Mi-a dat mie 350 de lei cât am cerut pe voucher - voiam 400, dar am lăsat de la mine - și a achitat diferența peste 500, cât valorează voucherul, la magazin", explică el.

VIDEO & FOTO Rolls Royce Cullinan, cel mai scump și mai profitabil SUV din lume, a fost prezentat în premieră la Londra CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Rolls Royce Cullinan, cel mai scump și mai profitabil SUV din lume, a fost prezentat în premieră la Londra

Alte două anunțuri publicate pe Olx prezintă scurt, în descriere, voucherul. Beneficiarii lor cer 380 și, respectiv, 400 de lei. O a treia persoană precizează că va însoți cumpărătorul la magazin și prezintă chiar și comunicatul de presă al PMB de joi.

Primăria Capitalei a transmis joi că prin regulamentul programului „Bicicliști în București” au fost luate măsuri pentru a preveni vânzarea voucherelor pentru biciclete, respectiv au fost tipărite pe ele datele personale ale beneficiarului – numele, prenumele, CNP-ul și a fost menționat explicit pe ele că nu sunt transmisibile.

Cu toate acestea, municipalitatea precizează că beneficiarul voucherului îl poate însoți pe eventualul cumpărător la magazin pentru ca voucherul să fie folosit de titular, fiindcă acest lucru este similar cu revânzarea bibicletei și nu contravine regulamentului, având în vedere că oricum bicicletea va ajunge la un bucureștean care vrea să o folosească.

Proiectul "Bicicliști în București” a fost aprobat în ședința CGMB din 30 iunie, iar prin acesta au fost acordate 5.000 de vouchere în valoare de 500 de lei cetățenilor cu vârsta de peste 18 ani și cu reședința sau domiciliul în București care vor să își cumpere o bicicletă, simplă sau electrică, trotinetă sau dispozitive de tip Segway sau Ninebot.

Înscrierile pentru proiect au început în 24 iulie, când au fost depuse aproape 3.000 de solicitări. Înscrierile au fost suspendate, însă, a doua zi, pentru că au fost procesate într-un timp foarte scurt zeci de mii de cereri. Primăria Capitalei a anunțat atunci că suspendarea va fi valabilă până când vor fi verificate toate cererile și vor fi eliminate cele care nu corespund regulamentului programului "Bicicliști în București", existând posibilitatea suplimentării numărului de vouchere. Primăria mai menționa că programul va fi reluat și în anul următor, iar toți solicitanții care au depus cereri în acest an și nu vor primi vouchere vor rămâne în baza de date a Programului pentru ediția din 2018.

Proiectul de hotărâre privind suplimentarea numărului de vouchere cu încă 25.000 prin care bucureștenii să își cumpere biciclete sau dispozitive Segway sau Ninebot a fost aprobat în luna septembrie a anului trecut, într-o ședința extraordinară a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), după ce în ședința din 30 august proiectul fusese respins.

Unele vouchere date de Primăria Capitalei au fost scoase și în acea perioadă la vânzare de beneficiarii lor pe OLX. Vânzătorii cereau pe ele între 350 și 400 de lei. OLX a anunțat, ulterior, că a decis să dezactiveze anunțurile de vânzare a voucherelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
vouchere
pmb
biciclete