VW Group și Ford Motor, aproape de un acord istoric

VW Group și Ford Motor, aproape de un acord istoric
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 iun 2019

Șeful Volkswagen Group, Herbert Diess, susține că este aproape de încheierea unui acord cu Ford Motor pentru cooperarea în domeniile mașinilor autonome și vehiculelor electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Herbert Diess, CEO VW Group, spune că discuțiile cu Ford „progresează bine” și sunt aproape de a fi finalizate, conform unui document pe care Diess l-a transmis la o întâlnire a celor mai importanți 500 de executivi ai companiei, desfășurată în Wolfsburg, Germania, la sediul companiei, relatează Automotive News.

VW și Ford au deja un acord pentru cooperarea pe segementul vehiculelor comerciale, inclusiv pentru dezvoltarea unui pick-up VW pe platforma Ford. Planurile celor două companii prevăd reduceri de costuri prin achiziții comune și împărțirea costurilor de dezvoltarea  produselor.

FOTO Tornadă pe autostradă, un autocar cu 40 de persoane s-a răsturnat CITEȘTE ȘI FOTO Tornadă pe autostradă, un autocar cu 40 de persoane s-a răsturnat

În documentul prezentat la întâlnire, Diess mai vorbește despre necesitatea unei prezențe mai puternice în SUA, „încă regiunea noastră cea mai slabă”.

Informațiile neoficiale vorbesc despre faptul că acordul, unul istoric, ar putea fi semnat în luna iulie, acesta urmând să includă și investiții în compania Argo AI, deținută de Ford, și care ar urma să rivalizeze cu Waymo, compania de vehicule autonome a Google. Anterior, la momentul semnării primului acord, CEO-ul Thomas Sedran, de la VW Vehicule Comerciale, a anunțat că alte vehicule vor urma în cadrul acestui parteneriat. El a menționat atunci că tehnologia pentru vehicule autonome și platformele pentru mobilitate electrică vor fi și ele incluse în cadrul parteneriatului. Cei de la Volkswagen ar putea cumpăra acțiuni în cadrul diviziei Argo a Ford, specializată în dezvoltarea unui vehicul autonom. De asemenea, este posibil ca Ford și VW să înființeze un joit-venture pe servicii de mobilitate.

Diess mai spune în documentul prezentat că în industria auto ar putea să apară mai multe achiziții și fuziuni.

Și alți manageri de top din industria auto au subliniat în ultima perioadă necesitatea unor parteneriate și fuziuni, inclusiv între companii rivale, în perspectiva provocărilor pe care transformările din industrie le aduce jucătorilor de la toate nivelurile.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford vw
acord ford volkswagen
cooperare masini electrice
parteneriat vw ford