VW și-a finalizat programul de reducere a costurilor, pentru economii de miliarde de euro

VW și-a finalizat programul de reducere a costurilor, pentru economii de miliarde de euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 dec 2023

Negocierile și discuțiile interne pe marginea planului de restructurare, care ar trebui să generez eeconomii majore și o creștere a marjei de profit la 6,5% au ajuns la final, după cum a anunțat CEO-ul brandului VW, Thomas Schafer.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen va începe scăderea cheltuielilor cu personalul, prin pensionări anticipate și prin înghețarea angajărilor, pentru a pune în aplicare prima fază de trei ani a programului care urmărește creșterea rentabilizării mărcii până la 6,5% din vânzări. Compania și-a propus să reducă cu 20% cheltuielile cu angajații din zona de administrare, cu pensionări parțiale, în 2024, pentru cei născuți în 1967, estimați la aproximativ 4000 de persoane, care se va adăuga la programul început deja pentru cei născuți în 1966.

„În ultimele câteva săptămâni am făcut un mare pas înainte în proiectarea celui mai cuprinzător program pe care marca l-a lansat vreodată. Contribuțiile domeniilor de acțiune au fost toate precis definite, pachetele de măsuri au fost decise, iar implementarea lor a început deja. Unele dintre eforturile noastre vor avea un impact încă din 2024”, a declarat Thomas Schafer, CEO al VW.

FOTO Autostrada Făgăraș – Sibiu: Au început forajele geotehnice CITEȘTE ȘI FOTO Autostrada Făgăraș – Sibiu: Au început forajele geotehnice

De asemenea, va fi scurtat timpul de dezvoltare a automobilelor, de la 50 de luni, la doar 36 de luni, măsură care va aduce numai în 2024 economii de 4 miliarde de euro. Pe lângă această măsură, urmează optimizarea costurilor cu materiile prime și reducerea costurilor de producție. Totodată, reducerea testărilor în modul fizic va fi compensată cu testările digitale, care sunt tot mai eficiente.

Economii de sute de milioane vor fi realizate și prin eficientizarea achizițiilor, prin reducerile din zona de post-vânzare și prin optimizarea timpilor de producție.

Dacia nu a reușit să încheie negocierile pentru contractul colectiv de muncă. Ultima ofertă a companiei face apel la „înțelepciune și responsabilitate”. Protest în pauza de masă CITEȘTE ȘI Dacia nu a reușit să încheie negocierile pentru contractul colectiv de muncă. Ultima ofertă a companiei face apel la „înțelepciune și responsabilitate”. Protest în pauza de masă

În ceea ce privește posibilitatea unor concedieri, reprezentanții VW spun că pentru început nu vor fi luate astfel de măsuri, ci vor fi utilizate înghețarea posturilor rămase libere și pensionarea anticipată.

Consiliul întreprinderii a anunțat, prin Daniela Cavallo, șefa acestui consiliu, că susține în întregime acest program de restructurare, având garanția unui echilibru al măsurilor, pentru a obține o eficiență suplimentară a companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw restructurare
pensionare anticipata vw
marja profit vw