VW va plăti angajaților prime de performanță peste nivelul din 2023. Cât vor încasa

VW va plăti angajaților prime de performanță peste nivelul din 2023. Cât vor încasa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 apr 2024

Volkswagen a anunțat angajații că vor primi un bonus pentru performanțele din 2023 peste cel din anul anterior. Cifrele nu sunt încă oficiale, dar au fost deja divulgate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Toți angajații grupului Volkswagen declarați eligibili în baza contractului colectiv de muncă vor primi un bonus anual de 4.735 de euro, raportat la rezultatele financiare ale companiei.

VIDEO ANUNȚ - De la București la Craiova, cu trenul în doar 2 ore și viteză de 120 km/h CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ - De la București la Craiova, cu trenul în doar 2 ore și viteză de 120 km/h

În total, vor fi aproximativ 125.000 de persoane care vor primi acești bani, ei fiind deja cunoscuți, deoarece în luna noiembrie a fost plătită o parte a bonusului, în valoare de 1.819 euro. Restul de plată va fi acordat odată cu salariul pe luna mai, respectiv 2.915 euro.

Bonusul pentru 2023 este mai mare cu aproximativ 30% față de cel din anul anterior, când erau plătiți 3.630 de euro, dar de data aceasta sistemul de calcul a fost schimbat. Mai exact,  suma acordată a crescut cu 30% deși profitul raportat de companie a fost la același nivel cu cel din 2022.

ULTIMA ORĂ BMW investește, în sfârșit, în România. Joint venture cu un gigant japonez IT, în care vor lucra mii de oameni CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BMW investește, în sfârșit, în România. Joint venture cu un gigant japonez IT, în care vor lucra mii de oameni

Există și critici venite din partea comitetului de întreprindere, din acest motiv, mai exact ca urmare a modului în care a fost calculată suma, fără să fie corelată cu performanțele. Daniela Cavallo, șefa comitetului, spune că este „un semn de avertizare”, potrivit Automobilwoche, amintind că o creștere similară a venit în perioade de criză, în 2009 sau în 2015, după Dieselgate.

Comitetul a publicat și un material care analizează evoluția primei anuale, care a avut un nivel maxim în 2012, cu 7.500 de euro, dar care a înregistrat creșteri la 4.100 de euro și la 3.950 de euro în anii 2009 și 2016, fără să existe și o creștere de profit corespunzătoare.

FOTO România pregătește noi poduri peste Prut CITEȘTE ȘI FOTO România pregătește noi poduri peste Prut

Veniturile VW Group au crescut cu 15% în 2023, la 322,3 miliarde euro, dar profitul operațional a rămas la același nivel cu 2022, 22,6 miliarde euro. De asemenea, marja operațională a scăzut față de 2022, la 7%.

Cei de la Mercedes Benz a anunțat un bonus de performanță mult mai mare, de 7.300 de euro pentru anul 2023, fiind calculat de asemenea după criterii noi, în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw group
prima angajati vw
distribuire profit
profit vw