Wizz Air lansează șapte noi rute externe de pe Aeroportul Iași către Billund, Bruxelles, Dortmund, Eindhoven, Malmo, Paris și Salonic

Wizz Air lansează șapte noi rute externe de pe Aeroportul Iași către Billund, Bruxelles, Dortmund, Eindhoven, Malmo, Paris și Salonic
scris 9 iul 2018

Compania aeriană Wizz Air deschide șapte noi rute externe pe aeroportul din Iași către Billund, Bruxelles, Dortmund, Eindhoven, Malmo, Paris și Salonic.și alocă încă o aeronavă bazei din capitala Moldovei, a anunțat luni, Sorina Ratz, Head of Corporate Communications.

Potrivit reprezentanților Wizz Air, compania aeriană continuă dezvoltarea bazei de la Iași, prin alocarea unei noi aeronave și deschiderea a șapte noi rute externe, scrie News.ro

Astfel, începând cu această săptămână, compania aeriană asigură legături directe din Iași către Billund, Bruxelles, Dortmund, Eindhoven, Malmo, Paris și Salonic.

Liviu Dragnea: Legea offshore va fi votată astăzi, în Camera Deputaților. România va încasa 20 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Liviu Dragnea: Legea offshore va fi votată astăzi, în Camera Deputaților. România va încasa 20 de miliarde de dolari

”Alocăm bazei de la Iași un aparat Airbus 320 cu 180 de locuri, care va asigura operațiunile pentru noile rute din Iași. De asemenea, vom crește frecvențele către Milano Bergamo și Tel-Aviv. În total, programul Wizz va include 20 de zboruri săptămânale cu plecare din Iași”, a declarat luni, într-o conferință de presă la Iași, Sorina Ratz, Head of Corporate Communications Wizz Air.

Ea a precizat că  operațiunile Wizz de la baza din Iași cresc cu 49 la sută în 2018 și includ 550.000 de locuri scoase la vânzare către 15 destinații din 11 țări.

În primele șase luni din 2018, peste 190.000 de pasageri din Iași au călătorit la bordul aeronavelor companiei Wizz Air, cu 15 la sută mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, a spus în cadrul aceleiași conferințe de presă că platforma pentru parcarea aeronavelor pe aeroport va trebui extinsă până anul viitor, cerând totodată conducerii aeroportului să grăbească formalitățile pentru a demara construcția unui nou terminal. Totodată, el a criticat primăria Iași că nu începe construcția unui nou drum de acces către aeroportul ieșean.

În 2017, aeroportul Iași a înregistrat un trafic de 1,15 milioane pasageri, creșterea traficului estimată pentru acest an fiind de aproximativ 25 la sută.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air
iasi