Wizz Air recurge la concedieri și tăieri de salarii în condițiile în care avioanele sunt blocate la sol

Wizz Air recurge la concedieri și tăieri de salarii în condițiile în care avioanele sunt blocate la sol
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2020

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunțat marți că va elimina 1.000 de locuri de muncă și va tăia salariile pentru restul angajaților, în contextul eforturilor destinate să limiteze impactul financiar al pandemiei de coronavirus, care a paralizat călătoriile cu avionul, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, a precizat că cele 1.000 de locuri de muncă eliminate reprezintă echivalentul a 19% din personalul său. De asemenea, salariile piloților, personalului însoțitor și angajaților din birouri vor fi diminuate, în medie, cu 14%. Directorul general József Váradi și ceilalți membri ai Consiliului director vor suferi o scădere a salariilor cu 22%, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Renault, proprietarul Dacia, se retrage din China CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Renault, proprietarul Dacia, se retrage din China

În prezent, Wizz Air operează la 3% din capacitate și compania susține că dispune de lichidități în valoare de 1,5 miliarde de euro, ceea ce îi conferă o poziție financiară solidă. Analiștii de la Citi susțin că Ryanair și Wizz Air vor fi singurele mari companii aeriene din Europa care nu vor fi nevoite să recurgă la o refinanțare.

Pandemia de coronavirus a paralizat transportul aerian, singurele zboruri care mai operează având drept scop repatrierea cetățenilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air
concedieri
coronavirus