Business-ul Vola s-a dublat. Românii au cumpărat mai multe bilete de avion, în pofida prețurilor mai mari. Grecia revine

Business-ul Vola s-a dublat. Românii au cumpărat mai multe bilete de avion, în pofida prețurilor mai mari. Grecia revine
scris 29 sep 2022

Agenția de turism online Vola.ro s-a dezvoltat puternic în ultimul an, având o creștere de 152% a venitului net și o creștere de 142% a tranzacțiilor intermediate în raport cu anul trecut. 

“Vara aceasta am fost cu toții martorii efectului de bumerang generat de pandemie. Dacă în 2021 românii au preferat în număr destul de mare destinațiile interne, sezonul acesta de vară a însemnat revenirea la obiceiurile de consum post-pandemice. Astfel am revăzut în lista rezervărilor city break-urile, călătoriile în marile capitale europene, călătoriile la shopping, etc. Singura diferență semnificativă sunt prețurile mai mari la biletele de avion, ținând cont de cererea mare și de oferta încă redusă la biletele de avion,” a declarat Claudia Tocilă, Head of Marketing.

FOTO Cargus lansează propria rețea de lockere și va investi 40 de milioane de euro în extinderea ei CITEȘTE ȘI FOTO Cargus lansează propria rețea de lockere și va investi 40 de milioane de euro în extinderea ei

Datele nu au relevat schimbări majore în ceea ce privește destinațiile alese de români, Italia, Marea Britanie, Spania, Grecia, Franța și Germania, alături de marile orașe din România, fiind din nou în top. Având în vedere că acestea sunt și statele în care există cele mai mari comunități români, cei mai mulți au călătorit pentru a-și vizita familiile din diaspora sau de acasă.

Grecia, una dintre țările preferate de români pentru concediile de vară, este iarăși în topul clasamentului, mai ales că, în acest an, companiile aeriene și-au extins portofoliul cu foarte multe destinații de aici.

În ceea ce privește durata călătoriei, media a scăzut de la 10 zile în 2021 la 8 zile în 2022, semn că românii aleg să călătorească acum mai des, dar să stea mai puțin la destinație, având în vedere că nu mai sunt restricții și că au acum o flexibilitate mai mare în ceea ce privește deplasările.

Cât despre orașele europene alese de români, Londra, Milano, Bruxelles, Viena, Paris și Barcelona sunt în topul listei vara aceasta. Dintre cele de la noi, Timișoara și Cluj-Napoca sunt destinațiile alese frecvent de români, cu mențiunea că pe ruta București - Cluj-Napoca a existat o creștere semnificativă în perioada festivalurilor, Electric Castle în iulie și Untold în august.

În 2015, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, același fond care a mai investit în Romania în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot și Vector Watch.

viewscnt
Afla mai multe despre
vola
bilete de avion