Cadourile experiențiale au generat o creștere de peste 50% a cifrei de afaceri pentru Complice.ro. Tot mai mulți români se îndreaptă către cadouri cu semnificație

Cadourile experiențiale au generat o creștere de peste 50% a cifrei de afaceri pentru Complice.ro. Tot mai mulți români se îndreaptă către cadouri cu semnificație

Oana Pascu, fondator Complice.ro

scris 30 ian 2020

Complice.ro, magazin online de cadouri experiențiale, a înregistrat o creștere de peste 50% a cifrei de afaceri în 2019, ajungând la 140.000 de euro.

Ultima lună a anului reprezintă 20% din businessul total, subliniind tendințele pieței: tot mai mulți români se îndreaptă către cadouri cu semnificație,  alocând uneori un buget mai mare decât pentru cadourile – obiect. 

Rusia își va închide frontiera cu China CITEȘTE ȘI Rusia își va închide frontiera cu China

Diversificarea portofoliului de experiențe, alături de personalizarea în detaliu, inclusiv la nivel internațional, au dus cifra de afaceri Complice.ro la peste 140.000 de euro în 2019, față de 92.000 de euro, cifra de afaceri aferentă anului precedent. Media valorii cadourilor – experiență a crescut ușor pe segmentul corporate ajungând la aproape 1.300 de euro, în timp ce segmentul comenzilor provenite de la persoane fizice a rămas la o valoare similară, fapt datorat diversificării portofoliului cu noi pachete, cu o adresabilitate mai largă. Acest lucru s-a reflectat în numărul comenzilor pe acest segment, care a înregistrat o creștere  semnificativă. Cele mai multe comenzi au venit din partea femeilor, care alocă și bugete cu 10-15% mai mari decât bărbații. 

Cele mai solicitate experiențe au fost - în 2019 - cele care au implicat realitatea virtuală, cele pentru iubitorii de adrenalină (zboruri cu parapanta, driving pe circuit etc), dar și cele senzoriale, cum ar fi degustările, în special de cafea, vin și ciocolată sau atelierele olfactive unde clientele și-au creat propriul parfum. 

În cei peste 3 ani de când activează pe piața cadourilor experiențiale, Complice.ro a livrat aproape 1.000 de experiențe inedite pentru clienți din zona corporate și residential, dintr-un portofoliu care include peste 120 de experiențe predefinite pe site, construite cu ajutorul a peste 100 de parteneri din București, dar și din restul țarii, sau chiar de peste hotare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
complice.ro
cadouri