Cehia - cel mai mare exportator de jucării din UE, România - un importator net

Cehia - cel mai mare exportator de jucării din UE, România - un importator net
scris 28 dec 2018

Uniunea Europeană este un importator net de jucării din restul lumii în condițiile în care, în 2017, a importat jucării în valoare de aproape 7,4 miliarde euro și a exportat jucării în valoare de aproximativ 1,4 miliarde euro către țările non-UE, arată datele Eurostat.

China este cel mai mare furnizor de jucării al UE, fiind responsabilă pentru 86% din jucăriile importate în 2017 în spațiul comunitar, urmată de Vietnam (3%), Hong Kong și Indonezia (ambele cu 2%). Mai mult de jumătate din importurile de jucării ale UE au mers spre Marea Britanie (26%), Germania (15%) și Olanda (11%), arată Agerpres.

Pe de altă parte, aproape jumătate din jucăriile exportate de Uniunea Europeană provin din Cehia (25%) și Germania (21%). Principala destinație de export pentru jucăriile din UE sunt SUA și Elveția (ambele fiind responsabile pentru 15% din totalul exporturilor de jucării) și Rusia (14%).

FOTO Pe fondul lipsei de personal pe piața locală, Lidl lansează o campanie inedită, pe aeroporturi și la vamă, pentru a-i convinge pe românii din străinătate să revină în țară CITEȘTE ȘI FOTO Pe fondul lipsei de personal pe piața locală, Lidl lansează o campanie inedită, pe aeroporturi și la vamă, pentru a-i convinge pe românii din străinătate să revină în țară

Comparativ, în timp ce Cehia a exportat în anul 2017 jucării în valoare de 354 milioane de euro, exporturile de jucării ale României s-au cifrat la 10,5 milioane euro, iar importurile, la 67,7 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
jucarii
export