FOTO Asus lansează două noi laptopuri de gaming pe piața românească

Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 nov 2018

Producătorul taiwanez Asus anunță disponibilitatea pe plan local a laptopurilor FX505 și FX705, dedicate special gamerilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două laptopuri cu diagonale de 15,6 și 17,3 inch dispun de procesoare ce urcă în gamă până la Intel Core i7-8750H și placă grafică NVIDIA GeForce GTX 1060 în cazul modelului de top.

Capacitatea memoriei poate ajunge până la 32 GB RAM, iar mediul de stocare SSD are 512 GB în cazul celei mai scumpe variante și poate ajunge la 1 TB cu ajutorul unui modul hibrid de stocare SSHD.

Noile laptopuri sunt dotate cu ecrane cu rame înguste, cel puțin mai înguste decât au laptopurile de gaming în general, ecrane pe care producătorul le numește NanoEdge și care au o rată de împrospătare de până la 144 Hz.

Deutsche Telekom va obține acordul UE pentru preluarea activităților din Olanda ale operatorului Tele2 CITEȘTE ȘI Deutsche Telekom va obține acordul UE pentru preluarea activităților din Olanda ale operatorului Tele2

Tastatura din dotare are o cursă lungă, de 1,8 mm, iar punctul de declanșare a fost mutat mai sus pentru a oferi un timp de răspuns mai scurt - un aspect important în jocuri, acolo unde contează mult viteza de reacție.

Tot din același considerent, oferirea unei latențe foarte mici de data aceasta în cazul conexiunii la internet, noile laptopuri Asus au în dotare o placă de rețea Intel Wave 2 802.11ac 2x2 MIMO.

Pentru răcire este folosită o tehnologie numită de producător HyperCool, care răcește separat procesorul și placa video. Tastatura este păstrată și ea la o temperatură redusă cu ajutorul ventilatoarelor plasate direct sub aceasta.

Modelul FX505 este disponibil pe piața locală în mai multe configurații cu prețuri ce pornesc de la 4.000 lei. FX705 va ajunge în România în luna decembrie, prețurile urmând să pornească de la 4.250 lei.

FOTO Asus lansează două noi laptopuri de gaming pe piața românească

viewscnt
Afla mai multe despre
asus
laptop
gaming