City Insurance a avut un an 2020 cu rezultate promițătoare și păstrează poziția de lider de piață

City Insurance a avut un an 2020 cu rezultate promițătoare și păstrează poziția de lider de piață
scris 31 mar 2021

City Insurance, liderul pieței asigurărilor, a înregistrat în primul trimestru al anului, conform datelor preliminare, prime brute subscrise în valoare de circa 130 de milioane de euro și 53.000 dosare de daună achitate, însumând aproape 100 milioane euro, cifre care, potrivit companiei, confirmă evoluția robustă a acesteia. Aceasta după ce anul trecut a avut un volum al primelor brute subscrise de 478 milioane euro (echivalentul a 2,308 miliarde lei), un volum al plății despăgubirilor de 290 milioane euro (echivalentul a 1,402 miliarde lei), 182.559 dosare de daună soluționate și 3,2 milioane contracte de asigurare în vigoare la 31 decembrie 2020.

Compania face referire și la informațiile conform cărora trebuie să își majoreze capitalul social, după ce instanța a admis un recurs înaintat de ASF.

"Începem cu o referire la articolele publicate recent în presă, conform cărora City Insurance trebuie să-și majoreze capitalul cu 16,5 milioane de euro, și arătăm că, în cursul lunii iunie 2020, Societatea a efectuat o majorare a capitalurilor proprii cu suma de 25 milioane de Euro, chiar dacă decizia ASF era la acel moment suspendată. Ca urmare a acestei operațiuni, City Insurance a raportat, pe standardul Solvabilitate II, pentru data de 30 iunie 2020, un excedent al activelor față de obligații de 303,925,469 lei, ceea ce corespunde unui grad de acoperire a cerinței de capital pentru solvabilitate de 173,7%.

Cele de mai sus demonstrează atât capacitatea City Insurance de a se capitaliza, cât și robustețea situației financiare și de solvabilitate.

În aceeași măsură, City Insurance afirmă o deschidere fără rezerve într-o colaborare instituțională corectă, atât cu instituția de supraveghere, cât și cu orice jucători din piața de asigurări, inclusiv cu unitățile de reparații. Totodată, City Insurance reafirmă determinarea de a apăra fondul de asigurare destinat beneficiarilor polițelor de asigurare de orice încercare abuzivă de devalizare a acestuia prin practicarea de tarife de reparații exagerate", transmite compania.

City Insurance a încheiat anul 2020 cu rezultate promițătoare:
• Nr 1 pe piața asigurărilor generale din România pentru al 4-lea an consecutiv (2017-2020)
• Volumul primelor brute subscrise: 478 milioane euro (echivalentul a 2,308 miliarde lei)
• Volumul plății despăgubirilor: 290 milioane euro (echivalentul a 1,402 miliarde lei)
• Numărul de dosare de daună soluționate: 182,559
• Numărul contractelor de asigurare în vigoare la 31 decembrie 2020: 3,2 milioane contracte

"În anul în care întreaga societate a luptat cu pandemia COVID-19 și cu o criză sanitară fără precedent care a schimbat complet perspectiva de business: dezvoltarea de aplicații mobile, telemuncă, întâlniri online, City Insurance și-a păstrat poziția de lider pe piața asigurărilor generale din România, demonstrând pentru al patrulea an consecutiv forța și eficacitatea modelului de business, dar și dedicarea în dezvoltarea de servicii și produse de asigurare care să răspundă atât nevoilor consumatorilor, cât și provocărilor actuale.

Deși am operat cu mai bine de 80% din personal în regim de telemuncă și am raportat multiple cazuri de infectări cu COVID-19 care au pus la grea încercare capacitatea Societății de a funcționa la parametrii anilor precedenți, am reușit și în acest an să raportăm rezultate robuste, depășind realizările anului precedent:
+ 17% volumul primelor brute subscrise
+ 19% volumul plății despăgubirilor
+ 20% numărul dosarelor de daună instrumentate

Mai mult, tot în 2020 am continuat diversificarea portofoliului nostru, asigurarea de bunuri și locuințe fiind produsul care a captat cel mai mult interesul clienților, în prezent Societatea având încheiate 191.000 de astfel de polițe, în creștere cu 32% față de anul precedent.

De menționat și capacitatea promptă a Societății de a răspunde provocărilor pandemiei prin oferirea de soluții digitalizate clienților, beneficiarilor brokerilor de asigurare și unităților de reparații. CityinsClaimsAssist, aplicația mobilă dezvoltată de Societate, are drept scop principal scurtarea timpului de instrumentarea a dosarelor de daună RCA și CASCO prin eliminarea deplasărilor la asigurator sau centre de constatare. La finalul lui 2020, CityinsClaimsAssist numără 41.891 utilizatori și un număr de 114.000 dosare de daună soluționate prin aplicație", precizează compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
city insurance
asf